Καταγγελία «φωτιά»: Εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν να τηλεφωνούν σε πολίτες

Καταγγελία «φωτιά»: Εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν να τηλεφωνούν σε πολίτες

Συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους οι εισπρακτικές εταιρείες παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και οι επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο.

Σύμφωνα με καταγγελία ιδιώτη στο documentonews.gr, εισπρακτικές εταιρείες εξακολουθούν να του τηλεφωνούν παρά τα όσα είχε εξαγγείλει ο υπουργός Άδωνης Γεωγιάδης ότι θα περιορίσουν τη δραστηριότητά τους. Ειδικότερα ο ίδιος δέχτηκε δύο τηλεφωνήματα χθες Τρίτη 24 Μαρτίου. Το ένα από κινητό τηλέφωνο το οποίο από την αναζήτηση στο διαδίκτυο ανήκει σε δικηγορικό γραφείο το οποίο φέρεται να τηλεφωνεί για απαιτήσεις για λογαριασμό της ΔΕΗ. Το δεύτερο ήταν από ένα σταθερό τηλέφωνο το οποίο από την αναζήτηση στο διαδίκτυο προκύπτει ότι ανήκει σε εισπρακτική εταιρεία που διαχειρίζεται τις απαιτήσεις της Eurobank (Τα τηλέφωνα και των δύο εισπρακτικών εταιρειών είναι στη διάθεση του documentonews.gr). Με λίγα λόγια οι εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν κανονικά να ενοχλούν τους πολίτες εν μέσω πανδημίας και ενώ ουσιαστικά όπως δήλωσε και ο αρμόδιος υπουργός η οικονομία έχει σταματήσει.

Να σημειωθεί ότι αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως οι εισπρακτικές εταιρείες αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

«Κλείνουν από σήμερα οι εισπρακτικές εταιρείες. Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες» είχε δηλώσει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Στη συνέχεια βέβαια η αναστολή μετετράπη σε περιορισμό της δραστηριότητάς τους.

Σε κάθε περίπτωση με δεδομένες τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες και η οικονομία με τα πάντα κλειστά δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο να τηλεφωνούν οι εισπρακτικές σε πολίτες και μάλλον ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έπρεπε να το δει περισσότερο το θέμα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter