Καταγγελία για απομόνωση του Δημήτρη Κουφοντίνα με το πρόσχημα ότι κινδυνεύει η ζωή του

Καταγγελία για απομόνωση του Δημήτρη Κουφοντίνα με το πρόσχημα ότι κινδυνεύει η ζωή του

Σε μια σοβαρή καταγγελία που αφορά σε νέα «απαγωγή» του Δημήτρη Κουφοντίνα που από χθες βρίσκεται σε απομόνωση με την «αιτιολογία» ότι κινδυνεύει η ζωή του, προχώρησε η Επιτροπή για την αποφυλάκιση του Δ. Κουφοντίνα, που μάλιστα συνδέει αυτή την εξέλιξη με το σχέδιο νόμου του νέου σωφρονιστικού κώδικα οι διατάξεις του οποίου « δημιουργούν πια μη βιώσιμες συνθήκες για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες, την ίδια στιγμή που αποφυλακίζονται ή αθωώνονται μπάτσοι δολοφόνοι παιδιών ή βιαστές και παιδοβιαστές με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση».

Η ζωή του Δημ. Κουφοντίνα, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής «πράγματι κινδυνεύει, όπως επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει. Αλλά όχι από τους συγκρατούμενούς του. Η ζωή του κινδυνεύει επειδή μετά από τη βλάβη που υπέστη η υγεία του εξαιτίας της σκληρής απεργίας πείνας στην οποία τον ώθησαν το 2021, δεν έλαβε και εξακολουθεί να μην λαμβάνει την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή. Η ζωή του κινδυνεύει επειδή είναι αιχμάλωτος του κράτους και το κράτος τον θέλει νεκρό, καθώς ουδέποτε υπέγραψε και ουδέποτε πρόκειται να υπογράψει – και το ξέρουν- δήλωση μετανοίας. Η ζωή του κινδυνεύει επειδή η οικογένεια Μ. που βρίσκεται στην κυβέρνηση τον αντιμετωπίζει εκδικητικά, στο πλαίσιο μίας πρωτοφανούς στα χρονικά βεντέτας που καταστρατηγεί ως και την πλέον στοιχειώδη έννοια δικαιοσύνης της πολιτείας και αξιοπρέπειας των κυβερνώντων».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση-καταγγελία:

«Λίγο προτού κλείσουν δύο χρόνια από τότε που κράτος και κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλαν τους πραιτοριανούς τους να απαγάγουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές και να τον μεταφέρουν παράτυπα στο γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, χθες στις 25/10, μεταξύ 12. 00 και 15. 00, ο πολιτικός κρατούμενος «απήχθη» εκ νέου, αυτή τη φορά από το κελί του στο ΓΚΚ Δομοκού και μεταφέρθηκε στην απομόνωση.

Σε ερώτηση τόσο του ίδιου όσο και των συγκρατουμένων του σχετικά με τον λόγο της μεταφοράς του, έλαβαν την απάντηση πως «υπάρχουν πληροφορίες ότι κινδυνεύει η ζωή του».

Η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα πράγματι κινδυνεύει, όπως επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει. Αλλά όχι από τους συγκρατούμενούς του.

Η ζωή του κινδυνεύει επειδή μετά από τη βλάβη που υπέστη η υγεία του εξαιτίας της σκληρής απεργίας πείνας στην οποία τον ώθησαν το 2021, δεν έλαβε και εξακολουθεί να μην λαμβάνει την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή. Η ζωή του κινδυνεύει επειδή είναι αιχμάλωτος του κράτους και το κράτος τον θέλει νεκρό, καθώς ουδέποτε υπέγραψε και ουδέποτε πρόκειται να υπογράψει – και το ξέρουν- δήλωση μετανοίας. Η ζωή του κινδυνεύει επειδή η οικογένεια Μ. που βρίσκεται στην κυβέρνηση τον αντιμετωπίζει εκδικητικά, στο πλαίσιο μίας πρωτοφανούς στα χρονικά βεντέτας που καταστρατηγεί ως και την πλέον στοιχειώδη έννοια δικαιοσύνης της πολιτείας και αξιοπρέπειας των κυβερνώντων.

Η εξέλιξη αυτή συμβαίνει τώρα, αφού ανακοινώθηκαν και τέθηκαν σε διαβούλευση οι αλλαγές στον σωφρονιστικό κώδικα που δημιουργούν πια μη βιώσιμες συνθήκες για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες, την ίδια στιγμή που αποφυλακίζονται ή αθωώνονται μπάτσοι δολοφόνοι παιδιών ή βιαστές και παιδοβιαστές με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνουν αυτές οι αλλαγές στο νομικό πλαίσιο όσον αφορά τις άδειες και τις αποφυλακίσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για φωτογραφικό νόμο που δεν έχει μόνο σκοπό να κρατήσει τον αμετανόητο αντάρτη για πάντα στη φυλακή αλλά και να στρέψει τους άλλους κρατούμενους εναντίον του.

Μόνο που αυτό το τελευταίο δεν το πέτυχαν. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, προφανώς οι κυβερνώντες και οι κρατικοί φορείς γενικά θεώρησαν ότι θα κυριαρχήσει η ιδιοτέλεια και οι συγκρατούμενοι του Δημήτρη Κουφοντίνα θα στραφούν εναντίον του θεωρώντας τον υπεύθυνο για τις νέες, ακόμη πιο σκληρές διατάξεις οι οποίες μάλιστα με τρόπο ξεκάθαρα αντισυνταγματικό θα εφαρμόζονται και αναδρομικά. Είναι μάλιστα κάτι το οποίο είχαμε και άλλη φορά επισημάνει.

Απέτυχαν στα σχέδιά τους. Οι συγκρατούμενοι του Δημήτρη Κουφοντίνα παρέδωσαν ήδη στη διεύθυνση της φυλακής Δομοκού υπεύθυνη δήλωση πως δεν κινδυνεύει από κανέναν η ζωή του συντρόφου και πως δηλώνουν όλοι υπεύθυνοι σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό. Έχουν μάλιστα δώσει περιθώριο ως την Παρασκευή 28/10 να επιστρέψει ο αγωνιστής στο κελί του προτού ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει επιστρέψει το αργότερο ως την Παρασκευή, είμαστε αποφασισμένοι/νες να του δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των συγκρατουμένων του και πλαισιώνοντάς τες με τις δικές μας.

Τιμή στον αμετανόητο αντάρτη μας.

Τιμή και αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και τις πολιτικές κρατούμενες, στήριξη και αλληλεγγύη σε όλους τους κρατούμενους και τις κρατούμενες που υποφέρουν από την απάνθρωπη κρατική νομοθεσία.

Θα μας βρουν μπροστά τους.

26/10/22

Επιτροπή για την αποφυλάκιση του Δ. Κουφοντίνα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter