Καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος δύο γυναικών – ηθοποιών

Καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος δύο γυναικών – ηθοποιών

Σε περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αυτή τη φορά εναντίον δύο γυναικών (μητέρας και κόρης) αναφέρονται σε δελτίο Τύπου τους οι συνήγοροι των θυμάτων Γιάννης Απατσίδης, Έλλη Ρούσσου και Αντώνης Βαχαβιόλος.

Το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου, και συγκεκριμένα γύρω στις 18:30, σε πλατεία κοντά στον Κολωνό, η Λίλιαν Αρχοντή, η μητέρα της Χριστίνας – Ιουστίνας Αρχοντή, ηθοποιοί αμφότερες, είχε ένα λεκτικό επεισόδιο με δύο άλλες γυναίκες. Έτσι κλήθηκε η αστυνομία.

Οι δύο γυναίκες καταγγέλλουν πως η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν βίαιη, καθώς ενέπλεξαν στο λεκτικό επεισόδιο και την Χριστίνα – Ιουστίνα η οποία δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Επιπλέον καταγγέλλουν κακοποιητική συμπεριφορά την στιγμή που η αστυνομία περνούσε χειροπέδες στην Χριστίνα – Ιουστίνα, ενώ κάνουν λόγο για μώλωπες στα χέρια του κοριτσιού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των συνηγόρων τους:

Συμπαραστεκόμαστε, ως συνήγοροι υπεράσπισης της Λίλιαν Αρχοντή, ηθοποιού, και της κόρης της, Χριστίνας – Ιουστίνας Αρχοντή, φοιτήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ηθοποιού, θυμάτων απρόκλητης και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από Αστυνομικό, ο οποίος, μάλιστα, κατασκεύασε σε βάρος τους τα γνωστά εγκλήματα της αντίστασης και της απείθειας, τα οποία διαχρονικά αποτελούν τον μανδύα της αξιόποινης δράσης αστυνομικών, οι οποίοι ενίοτε παραπλανούν ακόμη και εισαγγελικούς λειτουργούς, χαλκεύοντας τα πραγματικά περιστατικά.

Η παραβίαση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων τους προκύπτει από το ίδιο το δικογραφικό υλικό, και θα αναδειχθεί κατά την επ’ ακροατηρίω διαδικασία στις 18-10-2022, όπου θα εξεταστούν πολλοί αψευδείς μάρτυρες, εκτός των άλλων και μέλη του Σ.Ε.Η..

Συγχρόνως, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και κάθε ένδικο μέσο, για την διερεύνηση και τον καταλογισμό των ευθυνών, για την βάναυση μεταχείρισή τους, με την επισήμανση ότι, τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όσο και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εκ του νόμου τη δέσμια αρμοδιότητα να ελέγχουν και να αξιολογούν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Ο τεταγμένος ρόλος της Αστυνομίας είναι η εγγυητική διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, και ουχί η ενοχοποίηση αθώων πολιτών, που προηγουμένως θυματοποιούν, κατά την επιβολή του δόγματος “Νόμος και Τάξη”.

Η παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών με κάθε μορφής βία αποτελεί αποκρουστική και καταδικαστέα πράξη, που προσβάλλει την αξία του ατόμου, τραυματίζει τη δημοκρατική υπόσταση της κοινωνίας μας και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Η ατιμωρησία και η θεσμική συγκάλυψη παρόμοιων περιστατικών, όπως έχει γίνει συχνά στο παρελθόν, οδηγεί με βεβαιότητα στην επανάληψή τους.

Οι Συνήγοροι υπερασπίσεως

Έλλη Ρούσσου

Αντώνιος Βαχαβιόλος

Γιάννης Απατσίδης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter