Καταγγελία για έξωση συνδικαλιστών από το Συνέδριο της ΝΔ

Καταγγελία για έξωση συνδικαλιστών από το Συνέδριο της ΝΔ

Την αυταρχική λογική που διέπει την κυβερνητική του θητεία φαίνεται πως αποφάσισε να μεταφέρει και στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει του Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος και σύμφωνα με όσα καταγγέλουν εκπρόσωποι των συνδικαλιστών.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ieidiseis.gr μετά την εντολή του Γραμματέα του κόμματος Παύλου Μαρινάκη (κατόπιν απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη) αποφασίστηκε ο αποκλεισμός από το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος των εκπροσώπων των συνδικαλιστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την ανάδειξη στην ηγεσία κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε το Καταστατικό του κόμματος και δεν συμμετέχουν έτσι ex officio 101 στελέχη από την ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και 101 στελέχη από τη ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, όπως προβλεπόταν. Έτσι, αυτοδικαίως, συμμετέχουν μόνο ο πρόεδρος ή ο ΓΓ των τριτοβάθμιων οργανώσεων εφόσον ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή μόνο ο ΓΓ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσιούκης.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, γινόταν μια συζήτηση, κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών, να συμμετέχουν έστω οι επικεφαλής των δευτεροβάθμιων οργανώσεων του συνδικαλιστικού κινήματος.  Όμως, με απόφαση της ηγεσίας, όπως ενημερώθηκε ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού της ΝΔ, Θεόδωρος Κόλλιας, δεν αλλάζει τίποτα και ουδείς συνδικαλιστής πλην του Νίκου Κιουτσιούκη θα συμμετάσχει ως αριστίνδην στο Συνέδριο της ΝΔ.

«Πετάνε εμάς από το Συνέδριο για να ακούγονται μόνο τα golden boys!», αναφέρουν οργισμένοι συνδικαλιστές της ΝΔ σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ιστότοπου, επιβεβαιώνοντας έτσι τον αναβρασμό που επικρατεί στη «γαλάζια» παράταξη, στο φόντο της αυταρχικής λογικής που διέπει την πρωθυπουργία Μητσοτάκη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter