Καταγγελία για μεγάλη εταιρεία που ακυρώνει στα μουλωχτά την τηλεργασία

Καταγγελία για μεγάλη εταιρεία που ακυρώνει στα μουλωχτά την τηλεργασία

Κρυφτούλι με τους ελέγχους.

Ανατροπή των σχέσεων τηλεργασίας και επιβολή αυτοπρόσωπης παρουσίας στον χώρο εργασίας τους καταγγέλλεται από εργαζόμενους σε μεγάλη εμπορική αλυσίδα λιανεμπορίου. Η καταγγελία έφτασε στο Documento την Παρασκευή, ενώ ήδη εφαρμόζεται υποχρεωτικά η εξ αποστάσεως εργασία σε κάτι λιγότερο από το ήμισυ του προσωπικού:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της κυβέρνησης για τηλεργασία του 40% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, στις 23/9 καταρτίστηκαν λίστες με το προσωπικό που απασχολείται στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης προκειμένου να υποβληθούν στο αρμόδιο υπουργείο.

Η τηλεργασία αφορούσε το χρονικό διάστημα από 24/9 έως και 2/10. Σήμερα, 25/9 –και ενώ οι υπάλληλοι που είχαν βγει σε τηλεργασία είχαν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται από το σπίτι από την προηγούμενη– κυκλοφόρησε μήνυμα μεταξύ των υπαλλήλων ότι «ο πρόεδρος είπε πως από εβδομάδα όλοι όσοι νιώθουν καλά έρχονται κανονικά δουλειά ανεξάρτητα από το τι δηλώθηκε. Σε περίπτωση ελέγχου, η δικαιολογία που θα προβάλετε είναι ότι ήρθατε στη δουλειά για να πάρετε χαρτιά».

Λεπτομέρεια: Υπήρξε ήδη έμμεσο κρούσμα (η κόρη ενός εργαζόμενου). Το τεστ του συγκεκριμένου εργαζόμενου βγήκε αρνητικό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter