Καταγγελία για σεξιστική επίθεση στη γραμματέα Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ

Καταγγελία για σεξιστική επίθεση στη γραμματέα Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ

«Το έργο και η δραστηριοποίηση της νεοσύστατης Γραμματείας έχει “ενοχλήσει” κάποιους και θέλουν να τη φιμώσουν», επισημαίνεται στη σχετική καταγγελία.

Θύμα αήθους σεξιστικής επίθεσης έπεσε η γραμματέας Ισότητας Φύλων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), όπως καταγγέλλει η οικεία Γραμματεία αναφέροντας: «το έργο και η δραστηριοποίηση της νεοσύστατης Γραμματείας έχει “ενοχλήσει” κάποιους και θέλουν να την πλήξουν, να τη στοχοποιήσουν, να τη συκοφαντήσουν και να τη φιμώσουν, παρόλο που η Γραμματέας είναι εκλεγμένο μέλος Διοίκησης της Ομοσπονδίας και απολαμβάνει την προστασία και τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει».

Επιφυλασσόμενη κάθε νόμιμου δικαιώματος του θύματος, όπως προβλέπονται από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης -και όχι μόνο-, η Γραμματεία καλεί όλους τους φορείς Ισότητας να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες και στοχοποίησεις, απ’ όπου και εάν προέρχονται.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

1. Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αήθους και σεξιστικής επιθέσεως, δυσφήμησης, συκοφαντικών σχολίων, άσκησης ψυχολογικής βίας (bullying) και προτροπής σε αυτοχειρία, από συγκεκριμένα άτομα φερόμενους ως «Στρατιωτικούς Συνδικαλιστές», μετά από δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα «armyvoice».

2. Συγκεκριμένα στις 20/8/2020 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «armyvoice» επιστολή του Χαρίτωνος Χαριτίδη υπογράφοντας ως Στρατιωτικός Συνδικαλιστής και θέμα «Επιστολή βόμβα για τους συνδικαλιστές στο γραφείο του ΥΕΘΑ». Επίσης στις 21/8/2020 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «armyvoice» επιστολή του Αριστείδη Κασιδόπουλου υπογράφοντας ως Στρατιωτικός Συνδικαλιστής και θέμα «ΥΠΕΘΑ: Βαριές & επώνυμες καταγγελίες από στρατιωτικό συνδικαλιστή».

3. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το έργο και η δραστηριοποίηση της νεοσύστατης Γραμματείας έχει «ενοχλήσει» κάποιους και θέλουν να την πλήξουν, να τη στοχοποιήσουν, να τη συκοφαντήσουν και να τη φιμώσουν, παρόλο που η Γραμματέας είναι εκλεγμένο μέλος Διοίκησης της Ομοσπονδίας και απολαμβάνει την προστασία και τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα σεξιστικά στερεότυπα «καλά κρατούν» στην κοινωνία μας και χρειάζονται καθημερινές πολύμορφες πολιτικές δράσεις που να ενδυναμώνουν τις γυναίκες, ιδίως όσες δεν έχουν δημόσιο βήμα να βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν τις σεξιστικές και άλλες είδους επιθέσεις που δέχονται.

4. Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ μετά από αυτή τη στοχοποίηση που δέχεται, καταδικάζει όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών που κύριο στόχο έχουν να πλήξουν, να υποτιμήσουν και να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα των γυναικών.

5. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη τον Ν.4531/2018 με τον οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) και τον Ν. 4604/2019 για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, καλούμε όλους τους φορείς Ισότητας να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες και στοχοποίησεις, απ’ όπου και εάν προέρχονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter