Καταγγελία για σκιώδεις business με κτίρια του ΕΦΚΑ και του ΙΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

Καταγγελία για σκιώδεις business με κτίρια του ΕΦΚΑ και του ΙΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

Σοβαρή καταγγελία από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος κάνει λόγο για σκιώδεις αγοραπωλησίες σε κτίρια του ΕΦΚΑ και του ΙΚΑ στο κέντρο της Αθήνας.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Ανδρέας Νεφελούδης σημειώνει ότι πρόκειται για μία ιστορία που χρίζει διερεύνησης. Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι υπάλληλοι του υπουργείο Εργασίας, αναζητώντας στέγη για υπηρεσίες του υπουργείου, έμαθαν ότι το κτίριο του ΕΦΚΑ που στέγαζε παλαιότερα τον «Φωκά» επί της Οδού Σταδίου, μαζί με άλλα, έχουν δοθεί σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων. Πρόκειται για ακίνητα που «δεν είχε τολμήσει να πειράξει ούτε η τρόικα και είχαν παραμείνει εκτός ΤΑΙΠΕΔ, καθώς πρόκειται για ακίνητα που δεν μπορούν να πουληθούν και να μεταβιβαστούν», όπως τονίζει το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Νεφελούδης αναφέρεται και στο κτίριο του ΙΚΑ στην Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «ύποπτα παιχνίδια γύρω από το κουφάρι του κτιρίου», για το οποίο «έχουν ξοδευτεί δεκάδες εκατομμύρια για την διασφάλιση της στατικής του επάρκειας, ενώ η σημερινή διοίκηση το έχει αφήσει στην τύχη του και τώρα λένε ότι πάει, με τίνος απόφαση άραγε, στα χέρια κάποιων πεθερικών».

Αναλυτικά η ανάρτηση Νεφελούδη

Όταν λέμε ότι μένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους για να προλάβουν να “φάνε” και τα πόμολα, είναι ακριβώς έτσι.
Το γιατί φαίνεται από την παρακάτω ιστορία που θέλει και πολύ ψάξιμο αλλά και μεγάλη διερεύνηση:
“Υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας ψάχοντας για να βρούν στέγη για υπηρεσίες του Υπουργείου που είναι διεσπαρμένες σε διάφορα κτίρια με υψηλό ενοίκιο, πήγαν να κάνουν μιά περίηγηση στο κτίριο της Οδού Σταδίου που παλαιότερα στεγαζότανε ο ΦΩΚΑΣ. Εκεί έπεσαν πάνω σε ένα κλειστο, ερμητικά, χώρο. Επειδή, όμως, ρωτώντας φτάνεις στην πόλη, που λέει ο λαός μας, φανερώθηκε το εφτασφράγιστο μυστικό, το οποίο απαιτεί εξονυχιστική διερεύνηση.
Μάθανε λοιπόν ότι το κτίριο του ΕΦΚΑ που στέγαζε τον ΦΩΚΑ, επί της οδού Σταδίου, καθώς και άλλα (προσέξτε) 20 παρόμοια κτίρια, έχουν δοθεί σε μιά εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων ονόματι BROWN (ή κάπως έτσι). Να θυμίσω ότι τα ακίνητα αυτά δεν είχε τολμήσει να τα πειράξει ουτε η τρόικα. Είχαν παραμείνει εκτός ΤΑΙΠΕΔ, λόγω του ότι είναι ακίνητα που ανήκουν στους Έλληνες ασφαλισμένους ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ή ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΟΥΝ.
Ο ανεπάγγελτος όμως και ο υφυπουργός του, έβαλαν χέρι σε αυτά τα ακίνητα καθώς φαίνεται.
Τι συμβαίνει λοιπόν;
Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή του ΕΤΕΑΕΠ, τι λένε για αυτό;
Μήπως τα “άρπαξε” το ΤΕΚΑ και τα ξεπουλάει παρανόμως το λόμπυ των οπαδών του Πινοσέτ; (κατά το επικουρικό Πινοσετ;)
Υπάρχει η οποιαδήποτε απόφαση κάποιου ΔΣ που να προκηρύσσει κάποιο διαγωνισμό πώλησης, παραχώρησης ή ενοικίασης;
Η ομοσπονδία των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ, που κατά τεκμήριο είναι ο θεματοφύλακας των συμφερόντων των ασφαλισμένων, έχει κάποια γνώση για το θέμα;
Το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας τι έχει να πεί;
Λέγεται επίσης ότι κάποια “ύποπτα” παιχνίδια παίζονται γύρω από το κουφάρι του κτιρίου του ΙΚΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Για το κτίριο αυτό έχουν ξοδευτεί δεκάδες εκατομμύρια για την διασφάλιση της στατικής του επάρκειας, ενώ η σημερινή διοίκηση το έχει αφήσει στην τύχη του και τώρα λένε ότι πάει, με τίνος απόφαση άραγες, στα χέρια κάποιων πεθερικών.
Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις;
Τι ακριβώς διερευνά ο εισαγγελέας για το κτίριο αυτό;
Προβλέπω ότι δεν θα είναι λίγες οι υποθέσεις ποινικού χαρακτήρα που θα έχει να διαχειριστεί η νέα, υπό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας μετά τις εκλογές.
Τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο, όπως και η υπόθεση της εκπαραθύρωσης των υφιστάμενων Γενικών διευθυντών για να μπούν πειρατικά τα 8χίλιαρα…..
Προσέξτε λοιπόν.
Απαιτούμε απαντήσεις….

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter