Καταγγελία για την Επιθεώρηση Εργασίας: Ο διοικητής εξασφαλίζει… bonus ενώ εκκρεμούν απλήρωτες υπερωρίες

Καταγγελία για την Επιθεώρηση Εργασίας: Ο διοικητής εξασφαλίζει… bonus ενώ εκκρεμούν απλήρωτες υπερωρίες

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που καταγγέλλουν ότι εκκρεμεί η πληρωμή υπερωριών σε συναδέλφους τους, την ώρα που ο Διοικητής λαμβάνει… μισθολογικό bonus.

«Ο Διοικητής φροντίζει για την αύξηση των αποδοχών του με τροπολογία στη Βουλή λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών και δεύτερον την εξασφάλιση του ποσού για ένα παχυλό bonus», σημειώνεται στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων που σημειώνουν ότι εκκρεμεί η πληρωμή υπερωριών από τον Δεκέμβριο του 2022 και το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και την οργή του συνόλου των εργαζομένων και δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα. Καλούμε τη διοίκηση να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι συνάδελφοι να λάβουν εντός εβδομάδας τα οφειλόμενα ποσά», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση με τους εργαζόμενους προειδοποιούν για κήρυξη στάσης εργασίας εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Δούλεψέ με κακομοίρη να μην γίνω σαν κι εσένα».

Από την πλευρά της η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Υπουργείου Εργασίας, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η παραπάνω παροιμία: «φαίνεται να ταιριάζει γάντι και να εκφράζει απόλυτα την Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας που ως γνωστόν βιαίως αποκόπηκε με τον νόμο Χατζηδάκη (ν.4808/2021) από τον φυσικό της χώρο, το Υπουργείο Εργασίας, και περιήλθε στα χέρια ενός επιτελικού και ακριβοπληρωμένου ανδρός».

«Τόσος είναι ο φόβος τους μην χάσουν την εξουσία που με μανία απομυζούν ό, τι τελευταίο έχει απομείνει τέσσερα (4) χρόνια τώρα και φροντίζουν να ταχτοποιούν τις θέσεις ευθύνης, καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας και κάθε πρόβλεψη του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Να θυμηθούν μόνο ότι υπάρχει και μια άλλη παροιμία που λέει ο λαός…

‘Όσα κάνει η γίδα στο πουρνάρι, τα βρίσκει στο τομάρι’

Αυτό που βιώνουμε την τελευταία 4ετία, την μετάπτωση του ΣΕΠΕ από Σώμα σε Γενική Δ/νση του Υπουργείου Εργασίας και αμέσως μετά τη μετάπτωση σε «ανεξάρτητη», λέμε τώρα, Αρχή υποβαθμίζει και τους Επιθεωρητές και τη δουλειά τους», τονίζει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter