Καταγγελία για ύποπτο κρούσμα στο Τμήμα Ακροπόλεως – «Τουλάχιστον εγκληματικά όσα διαπιστώσαμε»

Καταγγελία για ύποπτο κρούσμα στο Τμήμα Ακροπόλεως – «Τουλάχιστον εγκληματικά όσα διαπιστώσαμε»

Κρατούμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως που πιθανώς νοσεί από Covid-19, όπως προειδοποίησε και ο ΕΟΔΥ, αφού διενεργήθηκε τεστ στον Ερυθρό Σταυρό, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται με αγωνία εντός της ημέρας, παραμένει στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας όπως και όλοι οι κρατούμενοι του τμήματος επειδή δεν διαθέτει κανένα χώρο κράτησης.

Αυτό καταγγέλλει η παράταξη Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (ΔΕΚΑ), αντιπροσωπεία της οποίας επισκέφτηκε τις πρωινές ώρες το τμήμα κατόπιν καταγγελιών και σημειώνει ότι ο κρατούμενος βρίσκεται μαζί με άλλους παρά τις σαφείς οδηγίες του ΕΟΔΥ να τεθεί σε αυστηρή απομόνωση.

Η ΔΕΚΑ χαρακτηρίζει τις συνθήκες κράτησης και μεταγωγών του κρατουμένου: «Χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες τα συμπεράσματα είναι δραματικά. Ενώ έχει μεσολαβήσει ένας μήνας εφαρμογής αυστηρότατου πλαισίου μέτρων κοινωνικής απόστασης η φυσική και πολιτική ηγεσία του οργανισμού μας, δεν έχει μεριμνήσει για την εκπόνηση κι εφαρμογή σαφούς μνημονίου ενεργειών σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επιπλέον σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση στη διαχείριση του εν λόγω περιστατικού, με λίγα λόγια: Αυτά που διαπιστώσαμε είναι τουλάχιστον εγκληματικά. Κι η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την ηγεσία του σώματος».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «μόνο χάρη στις ενέργειες του προσωπικού και της διοίκησης το συμβάν δεν εξελίχθηκε σε βατερλό για τους προσερχόμενους πολίτες και εργαζόμενους συναδέλφους» καταγγέλλοντας ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η πλειοψηφία των αστυνομικών υπηρεσιών.

Και καταλήγει: «Αν η πολιτεία νομίζει ότι “καθαρίζει”, με τρία αντισηπτικά κι ένα κουτί γάντια, μέχρι στιγμής ως μοναδική μέριμνα, πλανάται πλάνην οικτράν. Έστω και καθυστερημένα η πολιτεία ας σεβαστεί τον άθλο του λαού και των εργαζομένων της πρώτης γραμμής, που προφυλάσσονται και προφυλάσσουν και ας αναλάβει επιτελούς κι αυτή τις ευθύνες της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter