Καταγγελία γιατρών «Γεννηματά»: Επικίνδυνη η διακομιδή ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

Καταγγελία γιατρών «Γεννηματά»: Επικίνδυνη η διακομιδή ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

Διαφωνούν οι γιατροί του νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς» με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, της 1ης Υ.Πε. και της Διοίκησης του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς, που αφορά τη διακομιδή ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια τόσο την επόμενη ημέρα από τη γενική εφημερία όσο και στις μικρές εφημερίες.

«Αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς, αφού η παραμονή τους στα ΤΕΠ θα είναι χωρίς ιατρονοσηλευτική παρακολούθηση, καθώς και η μεταφορά στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο θα γίνεται χωρίς συνοδεία γιατρού και σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς αυτός θα επιστρέφει στο Γεννηματάς, διακόπτοντας έτσι τη συνοχή της νοσηλείας του» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΙΝΑΠ που στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του νοσοκομείου.

Οι γιατροί εξηγούν ότι είναι εξίσου επικίνδυνο και για τους εργαζόμενους, αφού λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό οι ήδη ελάχιστοι γιατροί του ΤΕΠ επιφορτίζονται με την παρακολούθηση των ασθενών έως ότου διακομιστούν και με τη διακομιδή τους και με τεράστιο όγκο γραφειοκρατικής δουλειάς.

Αναφορικά δε με τον κόστος αυτή της διαδικασίας η ΕΙΝΑΠ καταλήγει τονίζοντας: «Είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της πλήρωσης των κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου και του ανοίγματος των κλειστών νοσοκομείων. Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή πριμοδότησης του ιδιωτικού τομέα που εντάσσεται στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Στηρίζουμε τις αποφάσεις των συναδέλφων για να μην συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή».

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία γιατρών «Γεννηματά»: Διαλύουν τις κλινικές Παθολογικού, ωθούν σε καταιγίδα παραιτήσεων

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter