Καταγγελία γιατρών για τις «επιτάξεις»: «Σε “Υγεία” και “Metropolitan” κατοικοεδρεύουν γνωστοί λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής»

Καταγγελία γιατρών για τις «επιτάξεις»: «Σε “Υγεία” και “Metropolitan” κατοικοεδρεύουν γνωστοί λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής»

Με ανακοίνωση κόλαφος το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή – εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΟΕΝΓΕ- καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση για “εγκληματικές ευθύνες” για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και ότι αντί να επιτάξουν άνευ όρων τις ιδιωτικές κλινικές για ένα μήνα τουλάχιστον κάνουν δωράκια πληρώνοντας απλά για την διεκπεραίωση εξιτηρίων και στέλνει ειδικευόμενους γιατρούς του ΕΣΥ από πάνω να βγάλουν την ιατρική λάντζα.

Υπενθυμίζουν δε ότι «στο «Υγεία» και στο Metropolitan κατοικοεδρεύουν γνωστοί Λοιμωξιολόγοι μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών για την επιδημία COVID19 την συνεργασία με τους οποίους έχει επίσης πολυδιαφημίσει ο «όμιλος» στο πρόσφατο παρελθόν».

Η ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή

Πριν λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ανακοίνωσε με τυμπανουκρουσίες ως «συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στην μάχη ενάντια στην επιδημία COVID19 στην Αττική» την διαθεσιμότητα δυο (μικρών, συνολικής δυναμικότητας μικρότερης των 200 κλινών αθροιστικά) ιδιωτικών κλινικών : του «Ιατρικού Περιστερίου» και του «Λητώ». Μάλιστα και οι ίδιοι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού ομίλου HHG («Υγεία», Metropolitan, «Λητώ» κλπ επίσης διαφήμισαν με τυμπανοκρουσίες αυτήν την «συνεισφορά» του «Λητώ». Τόνιζαν δε πως «το Λητώ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού με το σύνολο των κλινών του και με πλήρη υποστήριξη από το σύνολο των υπόλοιπων νοσοκομείων του Ομίλου HHG (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Creta InterClinic)».  Υπενθυμίζουμε πως στο «Υγεία» και στο Metropolitan κατοικοεδρεύουν γνωστοί Λοιμωξιολόγοι μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών για την επιδημία COVID19 την συνεργασία με τους οποίους έχει επίσης πολυδιαφημίσει ο «όμιλος» στο πρόσφατο παρελθόν.

Για το Ιατρικό Περιστερίου έχουμε ήδη καταγγείλει πως υπάρχει υπηρεσιακή οδηγία από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ να διακομίζονται εκεί από τα δημόσια νοσοκομεία ασθενείς COVID μόνο όταν έχουν σχεδόν πλήρως αναρρώσει (είναι απύρετοι, αιμοδυναμικά σταθεροί χωρίς ινότροπα, με κορεσμό οξυγόνου πάνω από 95% και με βελτιωμένη ακτινογραφία θώρακος) δηλαδή μόνο αυτοί που είναι έτοιμοι προς εξιτήριο.

Όσον αφορά το Λητώ αποκαλύπτεται πως τους ασθενείς COVID θα τους γιατροπορεύουν εκεί ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ που μετακινούνται με εξαναγκαστικό «εντέλλεσθε» από δημόσια νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ (Λαϊκό, Ιπποκράτειο και Σπηλιοπούλειο). Το σχετικό έγγραφο (12/3/21) υπογράφει ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλος. Με άλλα λόγια η επιτομή της «Συνεργασίας Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα» («ΣΔΙΤ») όπως την εννοούν η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα : εκπαιδευόμενοι νέοι γιατροί ειδικευόμενοι του ΕΣΥ στέλνονται με το ζόρι παράτυπα, αντιεπιστημονικά, επικίνδυνα και χωρίς κάλυψη ιατρικής ευθύνης ως «δουλάκια» στην δούλεψη ιδιώτη εργοδότη ο οποίος αποζημιώνεται με δημόσιο χρήμα για την «συνεισφορά» του !

Δηλαδή αυτές τις μέρες που τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ η πολιτική ηγεσία αντί να κάνει το αυτονόητο (να επιτάξει άνευ όρων για τουλάχιστον έναν μήνα τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια για νοσηλεία ασθενών COVID και noncovid – μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια των οποίων οι ιδιοκτήτες μεγαλοκλινικάρχες από την μια διαφημίζουν την «επιστημονική τους συνεργασία» με διαπρεπείς λοιμωξιολόγους μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών για τον κορονοϊό και από την άλλη κλαψουρίζουν πως τάχα οι γιατροί τους δεν ξέρουν από κορονοϊό – κάνει δωράκια πληρώνοντας απλά για την διεκπεραίωση εξιτηρίων και στέλνει ειδικευόμενους γιατρούς του ΕΣΥ από πάνω να βγάλουν την ιατρική λάντζα.

Οι άνθρωποι είναι και γελοίοι και επικίνδυνοι. Έχουν εγκληματικές ευθύνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter