Τι αναφέρει το σωματείο

Καταγγελία: Η Fraport αύξησε 1.200% το κόστος στάθμευσης για τους εργαζόμενους του «Μακεδονία»

Σε αύξηση 1.200% του κόστους στάθμευσης στο πάρκινγκ του αεροδρομίου «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Fraport που διαχειρίζεται πλέον τον αερολιμένα της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων, το κόστος στάθμευσης πλέον ανέρχεται σε 15 ευρώ μηνιαίως από 15 ευρώ τον χρόνο.

Αναλυτικά η καταγγελία του Σωματείου:

Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωση ή διαβούλευση με τους εργαζόμενους, η νέα διεύθυνση του αεροδρομίου "Μακεδονία" ανακοίνωσε 1200% αύξηση του κόστους στάθμευσης στους χώρους του αεροδρομίου για τους εργαζόμενους, δημιουργώντας ένα νέο διογκωμένο οικονομικό "βάρος" σε όσους προσέρχονται στην εργασία τους και ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ενημερωθήκαν για την υποχρέωση να καταβάλλουν το ποσό των 15ευρώ μηνιαίως ως αντίτιμο στάθμευσης σε αντιδιαστολή με το ποσό των 15ευρώ ετησίως που καταβαλλόταν μέχρι το τέλος του 2017.

Πρόκειται για μια απόφαση που επιβάλλεται αυθαίρετα και μονομερώς και χωρίς μάλιστα κανέναν απολύτως διαχωρισμό για την ύπαρξη της όποιας χρέωσης αναλόγως της χρήσης του χώρου στάθμευσης από κάθε χρήστη, ενώ ουδεμία πρόβλεψη φαίνεται να υπάρχει για το τι συμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος βρίσκεται σε άδεια και δεν χρησιμοποιήσει τον χώρο στάθμευσης.

Το Σωματείο Εργαζομένων Αεροδρομίου "Μακεδονία" έθεσε το θέμα στη διεύθυνση του αεροδρομίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό ζητάμε έστω και την ύστατη στιγμή άμεσα και κατεπειγόντως από τη διοίκηση της "Fraport Greece" να καθίσει στο τραπέζι και να προχωρήσει σε σχετική διαβούλευση, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση που δεν θα είναι εις βάρος των εργαζομένων και δεν θα δημιουργεί εργασιακή ανισότητα, ανάμεσα σε εκείνους τους εργαζόμενους που με απόφαση του αεροδρομίου - πολύ ορθά- δεν πληρώνουν για στάθμευση και εκείνους που αναγκάζονται να πληρώσουν και πλέον με μεγάλη αύξηση

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.