Καταγγελία Ιράν: Με καταβολή «λύτρων» η συμφωνία εξομάλυνσης σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σουδάν

Καταγγελία Ιράν: Με καταβολή «λύτρων» η συμφωνία εξομάλυνσης σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σουδάν

Το Ιράν κατήγγειλε ως “κίβδηλη” τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σουδάν, για την οποία μεσολάβησαν οι ΗΠΑ, σχολιάζοντας ότι επιτεύχθηκε με την καταβολή “λύτρων”, όπως ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα.

“Αν πληρώσεις αρκετά λύτρα, αν κλείσεις τα μάτια σου στα εγκλήματα εναντίον των Παλαιστινίων, τότε θα σε βγάλουν από τον λεγόμενο κατάλογο με τις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter το υπουργείο.

“Προφανώς ο κατάλογος είναι τόσο κίβδηλος όσο η μάχη των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας. Επονείδιστο”, πρόσθεσε.

Το Ισραήλ και το Σουδάν συμφώνησαν χθες Παρασκευή να κάνουν κάποια βήματα προς την εξομάλυνση των διμερών τους σχέσεων. Πρώτα σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις τους, δίνοντας αρχικά έμφαση στη γεωργία. Θέματα όπως η επίσημη σύναψη διπλωματικών σχέσεων θα επιλυθούν αργότερα.

Με αυτό τον τρόπο το Σουδάν γίνεται η τρίτη αραβική χώρα, μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, που εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε χθες το Κογκρέσο ότι θα άρει τον χαρακτηρισμό του Σουδάν ως κράτους που στηρίζει την τρομοκρατία. Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού το Σουδάν μετέφερε το ποσό των 335 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν λογαριασμό υπέρ των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter