Καταγγελία: Καρκινοπαθείς ξεπουλούν τις περιουσίες τους για να κάνουν επεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα

Καταγγελία: Καρκινοπαθείς ξεπουλούν τις περιουσίες τους για να κάνουν επεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα

Η Ελένη Ντελιοπούλου, μέλος του ΔΣ της ελληνικής ομοσπονδίας καρκίνου περιέγραψε τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καρκινοπαθείς/

Η κ. Ντελιοπούλου ανέλυσε, τοποθετούμενη στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή, τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καρκινοπαθείς, που αναμένουν την προτεραιοποίησή τους στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. 

Αρκετοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να οδηγηθούν στον ιδιωτικό τομέα ώστε να πραγματοποιήσουν επείγουσες επεμβάσεις, καθώς στα χειρουργεία του ΕΣΥ δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος. Μάλιστα, υπήρξαν και περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι ξεπούλησαν τις περιουσίες τους για να ανταποκριθούν στα έξοδα.

«Πάρα πολλά χειρουργεία αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν ή προέτρεψαν με αυτές τις καθυστερήσεις ασθενείς να πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Προβλήματα προέκυψαν στις ακτινοθεραπείες – που προϋπήρχαν, με μεγάλη ουρά».

Η κ. Ντελιοπούλου σημείωσε ότι οι καρκινοπαθείς δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη σχετικά με την ημερομηνία του εμβολιασμού τους, τονίζοντας ότι αυτό πιθανόν να εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, ο ρυθμός παραγωγή των οποίων έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην ΕΕ. «Ζητούμε την προτεραιοποίηση, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν προβλήματα», υπογράμμισε.

Συν τοις άλλοις, ένα ακόμη πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς, ιδίως εκείνοι που έρχονται από την επαρχία, είναι η αντιμετώπιση των συγγενών τους. «Υπάρχει έντονο πρόβλημα με τη μετακίνηση των ασθενών. Τεράστιο πρόβλημα. Σκεφτείτε ασθενείς από την επαρχία, κάποιοι είχαν συγγενείς που τους φιλοξενούσαν. Έκλεισαν όλες οι πόρτες. Μια κατάσταση απόγνωσης για τους ασθενείς. Εδώ ευτυχώς υπήρξε μια συνεργασία μεταξύ της ΕΛΟΚ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και με τον όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, και δόθηκαν έτοιμα διαμερίσματα για την αντιμετώπιση αυτών των ασθενών, κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα», τόνισε μιλώντας στον Alpha 98,9 η Ελένη Ντελιοπούλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter