Καταγγελία Κοττάκη περί αποσιώπησης ρεπορτάζ από το ΑΠΕ για την κάλυψη του Μητσοτάκη (Video)

Καταγγελία Κοττάκη περί αποσιώπησης ρεπορτάζ από το ΑΠΕ για την κάλυψη του Μητσοτάκη (Video)

Απόκρυψη ρεπορτάζ που αφορούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατήγγειλε ο Μανώλης Κοττάκης.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Εστία», ανέφερε στο Kontra24 και την Αναστασία Γιάμαλη ότι το ΑΠΕ του Αιμίλιου Περδικάρη φρόντισε να μην καλύψει το ρεπορτάζ περί παρεμβάσεων του Έλληνα πρωθυπουργού στο πρόγραμμα γεωτρήσεων της Κύπρου υπέρ της Τουρκίας (με επίκληση τα όσα αποκαλύπτονται στο βιβλίο του Κώστα Χατζηκωστή), επιλέγοντας αντ’ αυτού να δημοσιεύσει μόνο τη δήλωση διάψευσης του απερχόμενου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ.

Από την πλευρά του, ο εκδότης και ιδρυτής του Συγκροτήματος «Δίας» και του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», Κώστας Χατζηκωστής, επισημαίνει ότι όσα καταγράφηκαν στο βιβλίο του αποτελούν επίσημη συνομιλία μεταξύ του ιδίου και του Νίκου Αναστασιάδη, τονίζοντας ότι όσα γράφτηκαν είναι «100% λόγια και λέξεις του Προέδρου Αναστασιάδη».

«Θα κινηθούμε νομικά κατά του ΑΠΕ αν δεν αναρτήσει την απάντηση το κ.Χατζηκωστή», δήλωσε ο Μανώλης Κοττάκης στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, επισημαίνοντας ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανάρτησε μόνο τη διάψευση Αναστασιάδη, δίχως πρότερα να έχει αναρτήσει ούτε το ρεπορτάζ, ούτε την απάντηση Χατζηκωστή!

Όταν το ΑΠΕ αποσιωπούσε τις αποκαλύψεις του Documento

Τις πρακτικές που καταγγέλλει ο Μανώλης Κοττάκης για το ΑΠΕ και την επιχείρηση κάλυψης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είχε φροντίσει να αναδείξει με χαρακτηριστικό τρόπο το Documento. Τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η εφημερίδα αποκάλυπτε πως ο Άκης Σκέρτσος βρισκόταν υπό παρακολούθηση, το ΑΠΕ είχε αναρτήσει την απάντηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αποσιωπώντας αυτή του δημοσιογράφου, Άγγελου Προβολισιάνου, με της ΕΣΗΕΑ να εγκαλεί μέσω επιστολής το Πρακτορείο και τον Αιμίλιο Περδικάρη για την παράλειψη των θέσεων της εφημερίδας.

Λίγους μήνες νωρίτερα, το ΑΠΕ είχε πράξει ακριβώς τα ίδια, προβάλλοντας τη διάψευση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, χωρίς να καταγραφεί το ρεπορτάζ του Documento…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter