Καταγγελία Μαυρωτά (Ποτάμι): Δεχθήκαμε πιέσεις για να «πέσει» η κυβέρνηση (Video)

Καταγγελία Μαυρωτά (Ποτάμι): Δεχθήκαμε πιέσεις για να «πέσει» η κυβέρνηση (Video)

Πολλά παιχνίδια παίχτηκαν σε ένα ιδιαίτερο και λεπτό θέμα, αυτό για την ταυτότητα φύλου που υπερψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή και έγινε νόμος του κράτους.

Η Νέα Δημοκρατία ανέβασε ιδιαίτερα τους τόνους, προκαλώντας και τριγμούς στο εσωτερικό της αλλά προσπαθώντας να ξεφύγει προς τα εμπρός -έχοντας αποτύχει σε όλα τα αφηγήματά της – θέλησε να «επικοινωνήσει» πως μια καταψήφισή του θα έριχνε την κυβέρνηση.

Η αλήθεια όμως ήρθε από το στόμα του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

Ο κ. Μαυρωτάς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε πως το Ποτάμι δέχθηκε «συστάσεις» προκειμένου να αλλάξει τη στάση του σχετικά με το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου και να το καταψηφίσει, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ζήτημα σχετικά με τη δεδηλωμένη και να πέσει η κυβέρνηση. Χαρακτηρίζει μάλιστα το άρθρο 3 ως τον πυρήνα του νομοσχεδίου, την σπονδυλική του στήλη.

«Και επειδή γίναμε δέκτες κάποιων συστάσεων, γενικά, να μην ψηφίσουμε είτε άρθρα είτε όλο το νομοσχέδιο για να – εντός εισαγωγικών – πέσει η κυβέρνηση, δεν πέφτουν έτσι οι κυβερνήσεις, δε χάνεται έτσι η δεδηλωμένη, άμα δεν ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο. Θέλει πρόταση μομφής, κάτι το οποίο, πιστεύουμε ότι, ουσιαστικά, συσπειρώνει τη συμπολίτευση. Το να παραβιάσουμε τις αρχές μας και τις αξίες μας για μία τρύπα στο νερό, ουσιαστικά, δε θα το κάνουμε», είπε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

«Έχουμε αρχές που είναι ανθρωποκεντρικές, δεν είναι ψηφοθηρικές» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter