Καταγγελία Μίχαλου: Έλληνες επιχειρηματίες πίσω από το παραεμπόριο στους δρόμους της Αθήνας

Καταγγελία Μίχαλου: Έλληνες επιχειρηματίες πίσω από το παραεμπόριο στους δρόμους της Αθήνας

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, για τη δράση των κυκλωμάτων του παραεμπορίου στην Αθήνα, την ώρα που δεκάδες νόμιμες επιχειρήσεις -μικρές και μεγάλες – βάζουν λουκέτο.

«’Αφαντα» είναι τα συναρμόδια υπουργεία για την πάταξη της εγκληματικότητας και του παραεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Γιώργος Καμίνης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, με τη συμμετοχή όλων των φορέων. 

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε έξαρση της εγκληματικότητας, με αιχμή τη διακίνηση και δημόσια χρήση ναρκωτικών, το παραεμπόριο, τις κλοπές και την πορνεία, ενώ ζητήθηκε να υπάρχει από πλευράς κράτους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπισή τους.

Στην εισήγησή του, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «την ώρα που η Αθήνα τουριστικά απογειώνεται, τα μεγάλα ζητήματα λειτουργίας της παραμένουν άλυτα». Ακόμη, επισήμανε ότι η προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος για την εύρυθμη λειτουργία της Αθήνας, γίνεται κάτω από δραματικές οικονομικές συνθήκες και υπερβαίνοντας το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, τόνισαν την υποχώρηση του αισθήματος ασφάλειας στην πόλη, δίνοντας έμφαση στο μετακινούμενο από δρόμο σε δρόμο εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και στην έξαρση των κλοπών και των διαρρήξεων. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Νίκο Κουγιουμτζή, περίπου 30.000 επιχειρήσεις μικρές και πολύ μικρές – σχεδόν το 30% των επιχειρήσεων – έχουν κατεβάσει ρολά, ενώ ο διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου, Σωτήρης Αντωνίου, τόνισε ότι χρειάζεται σχέδιο ανάλογο με εκείνο που εφαρμόστηκε στην Αθήνα με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Εκπρόσωποι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Οικονομικού και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ζήτησαν συνολικό σχέδιο αναβάθμισης των περιοχών προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα, ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, έκαναν λόγο για τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την αστυνόμευση στην πόλη. 

Η καταγγελία Μίχαλου

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισήμανε ότι το παραεμπόριο έχει περάσει από τα χέρια των κινέζων και αλλοδαπών, σε Έλληνες μικροεπιχειρηματίες και πρότεινε τη δημιουργία αυτόνομου Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου. Η αποτελεσματικότερη διασφάλιση της νομιμότητας και της τάξης, η καταπολέμηση του παραεμπορίου με τη σύσταση ειδικού Σώματος Δίωξης, η επιτάχυνση μεγάλων έργων ανάπτυξης που θα αναβαθμίσουν συνολικά το πρόσωπο της Αθήνας και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης όπως η ανάπλαση Βοτανικού και λεωφόρου Αλεξάνδρας, είναι ορισμένες από τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, έκανε λόγο για διασύνδεση των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, του εμπορίου λευκής σαρκός, μικροκλοπών και παραεμπορίου, τονίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστούν οι συνθήκες ασφάλειας στην πόλη. Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς, πρότεινε τη συνάντηση όλων των φορέων της πόλης με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Καββαθάς μίλησε για τη δυναμική του τουρισμού στην τόνωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Αύριο, ο κ. Καμίνης θα παρουσιάσει τις θέσεις του δήμου, καθώς και τα συμπεράσματα της σημερινής σύσκεψης στα πολιτικά κόμματα, εκπρόσωποι των οποίων έχουν κληθεί στο δημαρχείο της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter