Καταγγελία Μπεκατώρου: Ερωτήματα προκαλεί η «απάντηση» της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Καταγγελία Μπεκατώρου: Ερωτήματα προκαλεί η «απάντηση» της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Ερωτήματα αλλά και θλίψη προκαλεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με την οποία σχολιάζει της συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας.

Η αθλήτρια εξομολογήθηκε, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ότι ο συγκεκριμένος άνδρας (τον οποίο δεν κατονόμασε) τη βίασε σε δωμάτιο ξενοδοχείου πριν από αρκετά χρόνια, αλλά έμεινε ατιμώρητος και συνέχισε τη δράση του στην Ομοσπονδία, αφού η ίδια δεν βρήκε τη δύναμη να τον καταγγείλει.

Αντί όμως η ΕΙΟ να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της σε μια αθλήτρια που τίμησε το άθλημα και στέφθηκε με την ανώτατη αθλητική διάκριση, ένα ολυμπιακό μετάλλιο, έκανε λόγο για «ανεπίσημη καταγγελία» και αρκέστηκε απλώς σε μια… παρότρυνση προς την καταγγέλλουσα Σ. Μπεκατώρου «να γίνει συγκεκριμένη» και μετά … «θα πράξει τα δέοντα»!

Η επιστολή της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter