Καταγγελία ΝΑΡ για ξυλοδαρμό μέλους του και στάση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Καταγγελία ΝΑΡ για ξυλοδαρμό μέλους του και στάση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Λίγο μετά την κινητοποίηση στο ΑΤ Ομόνοιας για το θάνατο του μετανάστη Εμπουκά, στη συμβολή 3ης Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου, καθώς οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, διμοιρία των ΜΑΤ που στάθμευε στο σημείο, στοχευμένα επιτέθηκε στον Γ.Μ., μέλος της νΚΑ και της ΕΑΑΚ και φοιτητή στο ΠΔΑ. 

Σύμφωνα με τη νΚΑ, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν την πρόφαση ότι τον… θυμούνται, τον μετέφεραν ανάμεσα σε δύο κλούβες, και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ εμπόδιζαν τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές να πλησιάσουν και να τραβήξουν βίντεο, απειλώντας τους ότι θα τους προσαγάγουν κι αυτούς. 

Στο γεγονός αναφέρεται με χθεσινή ανακοίνωσή του και το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, κατηγορώντας την ΕΛΑΣ ότι «ξεπέρασε κάθε όριο κάλυψης και υποστήριξης της τραμπούκικης δράσης των ΜΑΤ», κάνοντας λόγο για «ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ ΜΜΕ για τον προκλητικό ξυλοδαρμό νέου αγωνιστή, μέλους της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Πέμπτη 21/2 κοντά στο διαβόητο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, μετά από διαμαρτυρία για το θάνατο μετανάστη μέσα στο τμήμα». 

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: 

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως «προσήχθη από αστυνομικούς της ΥΑΤ ημεδαπός, γεννημένος του 1999, επειδή κρίθηκε ένοχος. Στο τμήμα έγινε έλεγχος των στοιχείων του και στις 3.15 αποχώρησε μόνος του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο τμήμα ήταν συνεργάσιμος, δεν παραπονέθηκε για κάτι και δεν έφερε σημάδια κακοποίησης»!

Όλα εντάξει δηλαδή! Αυτή τη φορά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και οι πολιτικές προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. (οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα) δεν επιχείρησαν καν να θολώσουν τα νερά με κάποια ΕΔΕ ή με ανέξοδες υποσχέσεις «διερεύνησης του συμβάντος». Ο 19χρονος αγωνιστής «κρίθηκε ένοχος»! «Ένοχος» για ποιο αδίκημα; Γιατί διαδηλώνει; Κρίθηκε «ένοχος» από ποιους; Από τις συμμορίες τραμπούκων των ΜΑΤ; Και γι’ αυτό ξυλοκοπήθηκε ανάμεσα σε δύο κλούβες; Και ήταν τόσο «ένοχος» («κρίθηκε» μάλιστα!), που αφέθηκε ελεύθερος σε δέκα λεπτά!

Και μόνο αυτή η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., όπως δημοσιεύτηκε, αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικού κυνισμού και αχαλίνωτου αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας.

Δεν ξεχνάμε πως πριν μία εβδομάδα απαγορεύτηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη στην μεγάλη εργατική διαδήλωση πρωτοβάθμιων σωματείων να περάσει από την οδό Ερμού!

Τέσσερα και πλέον χρόνια με κυβέρνηση Α. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία δικαιολογία γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Απεναντίας αποδεικνύει πως όταν εφαρμόζεις μια αντιλαϊκή αστική πολιτική, τότε θα έχεις και τα μέσα που απαιτούνται για να υλοποιηθεί. Και η αστυνομική τρομοκρατία είναι ένα απ’ αυτά.» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter