Καταγγελία νοσοκομειακών γιατρών για απόλυση συναδέλφου τους – «Κανείς δεν περισσεύει»

Καταγγελία νοσοκομειακών γιατρών για απόλυση συναδέλφου τους – «Κανείς δεν περισσεύει»

Την πόρτα εξόδου έδειξαν σε μια επικουρική γιατρό στο νοσοκομείο ΓΝΘ Αγ. Παύλος. Όπως καταγγέλλει η ΕΝΙΘ πριν λίγες μέρες της ανακοινώθηκε ότι δε χρειάζεται άλλο στο νοσοκομείο οπότε απολύεται. Μάλιστα αιφνιδιαστικά της δόθηκε εντολή από το γραφείο προσωπικού να πάρει όλες τις άδειές της μέχρι τη λήξη της σύμβασης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταδικάζουν της στάση την διοίκησης του νοσοκομείου Αγ. Παύλος και της 4ης ΥΠΕ που αρνείται να ανανεώσει τη σύμβαση και μιλούν για μια γιατρό που συνεισέφερε στο ΕΣΥ κάτω από αντίξοες συνθήκες με συνεχείς μετακινήσεις μεταξύ δημοσιών δομών υγείας μέσα στα χρόνια της πανδημίας, με υπερεργασία, καλύπτοντας τα κενά ακόμη και σε τμήματα που δεν προβλεπόταν από τη σύμβασή της.

Επίσης καταγγέλλουν και το γεγονός ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δεν παίρνει καν την ευθύνη να ενημερώσει τη συνάδελφο τους εγκαίρως πριν από τη λήξη της σύμβασης
προκειμένου να προγραμματίσει τις άδειές της.

«Όλα αυτά την ώρα που το κύριο επιχείρημα της κυβέρνησης για να μην προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών είναι ότι δεν υπάρχουν γιατροί. Αλλά συνεχίζουν να τους αντιμετωπίζουν απαξιωτικά επιτείνοντας το καθεστώς ανασφάλειας, των συνεχών μετακινήσεων, της υπερεργασίας και των χαμηλών απολαβών».

Η ΕΝΙΘ απαιτεί άμεσα την μονιμοποίηση της συναδέλφου και όλων των επικουρικών ιατρών γιατί κανείς δεν περισσεύει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter