Καταγγελία: Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής δεν πληρώνει υπερωρίες και νυχτερινά στους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Καταγγελία: Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής δεν πληρώνει υπερωρίες και νυχτερινά στους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Υπερωρίες επτά ολόκληρων μηνών αλλά και νυχτερινά μεροκάματα που ανέρχονται συνολικά σε χιλιάδες ευρώ χρωστάει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε περισσότερους από 120 εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και δακρυγόνα σε νεαρούς που είχαν μαζευτεί στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη τόσο ο δήμος όσο και ο ίδιος ο «γαλάζιος» δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς έρχονται να απασχολήσουν αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρουν καταγγελίες που έγιναν στο documentonews.gr, οι άνθρωποι που εν μέσω πανδημίας βρίσκονταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή και φρόντιζαν για την υγεία των δημοτών μέσω του τόσο σπουδαίου και νευραλγικού πόστου της καθαριότητας, παρά τους αγώνες και τις διαμαρτυρίες τους, δεν έχουν εισπράξει τους τελευταίους μήνες τα νόμιμα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για απλήρωτες δεδουλευμένες υπερωρίες επτά ολόκληρων μηνών. Από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2020. Χρονικό διάστημα που εκτείνεται και πριν της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά τις νόμιμες νυχτερινές αμοιβές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν έχουν καταβληθεί αυτές που αφορούν τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα σχολίαζουν στο documentonews.gr ότι «είναι κάτι το αισχρό να μην πληρώνει ο δήμαρχος τις υπερωρίες που αφορούν ειδικά αυτήν την ομάδα των εργαζομένων του δήμου». Κάνουν λόγο μάλιστα για «μπαχτατζή δήμαρχο».

Τη μη καταβολή των υπερωριών για τους συγκεκριμένους μήνες επιβεβαίωσε με την απάντησή του στο documentonews.gr και ο ίδιος ο νεοδημοκράτης δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Σε αυτήν μεταξύ άλλων μετακυλίει την ευθύνη στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δηλώνοντας ότι αναγκάστηκε να υπογράψει «εντέλλεσθε» προς την Οικονομική Υπηρεσία την πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών και νυχτερινών από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ακόμη, ρίχνει το φταίξιμο για τις απλήρωτες υπερωρίες στην έλλειψη προσωπικού λόγω κορονοϊού.

Με τη λογική αυτή όμως προκύπτει ερώτημα που καταρρίπτει το εν λόγω επιχείρημα. Για ποιον λόγο άραγε πριν ξεσπάσει η πανδημία (Φεβρουάριος 2020) με την Οικ. Υπηρεσία σε πλήρη λειτουργία, δεν είχαν εξοφληθεί υπερωρίες προηγούμενων μηνών;

Ως προς τα μη καταβληθέντα νυχτερινά η εικόνα που δίνει ο «γαλάζιος» δήμαρχος είναι διαφορετική σε σχέση με τα καταγγελλόμενα. Όπως αναφέρει ο κ. Ζορμπάς, είναι πληρωμένα τα νυχτερινά των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2019 και Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2020. Οι πληροφορίες που φτάνουν όμως στο documentonews.gr κάνουν λόγο για «ψέματα Ζορμπά» και «μη πληρωμή νυχτερινών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2019».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και πριν την αποστολή ερωτήσεων από το Documento προς τον δήμαρχο δεν υπήρχε καμία διαβεβαίωση εκ μέρους του ή της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου προς τους εργαζομένους ότι θα λάβουν άμεσα τα χρωστούμενά τους.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Ζορμπά, το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με την καταβολή των χρωστούμενων στους εργαζομένους. Δηλαδή, μόνο μετά την “ενόχληση” του Documento και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της δημοσιότητας και της μεγαλύτερης διάστασης που θα λάμβανε το ζήτημα, φαίνεται να έρχεται για πρώτη φορά η δέσμευση του δημάρχου προς επίλυσή του.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του δημάρχου Β. Ζορμπά:

«Κατ’ αρχήν τα νυχτερινά των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2019 και Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2020, είναι όλα πληρωμένα.

Όσον αφορά τις υπερωρίες για τις οποίες αναφέρεστε, είναι μία κατάσταση την οποία κληρονόμησα από την προηγούμενη πενταετή διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλαμβάνοντας τον Δήμο την 01/09/2019, αναγκάστηκα να υπογράψω ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ προς την Οικονομική Υπηρεσία, για να πληρωθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες και νυχτερινά, από τον Μάρτιο 2019 έως και τον Σεπτέμβριο 2019.

Αυτή τη στιγμή παρ’ όλη την έλλειψη προσωπικού στην Οικονομική Υπηρεσία λόγω ειδικών συνθηκών (COVID-19 και άδειες ειδικού σκοπού), είμαι στην ευχάριστη θέση ώστε τις επόμενες ημέρες να καταβληθούν τα χρωστούμενα στους εργαζομένους της καθαριότητας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter