Καταγγελία: Ο ΕΦΚΑ χρεώνει παράνομα ασφαλιστικές εισφορές από την εποχή του κορονοιού

Καταγγελία: Ο ΕΦΚΑ χρεώνει παράνομα ασφαλιστικές εισφορές από την εποχή του κορονοιού

Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους επαγγελματίες της εστίασης και λοιπών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα μέτρα κατά του κορονοϊού καταγγέλλει ο Γιώργος Κ. Παναγιωτόπουλος, συντονιστής τμήματος μικρομεσαίων και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως αναφέρει, «το Κράτος χρεώνει παράνομα ασφαλιστικά χρέη κορονοιού» και εξηγεί ότι τον τελευταίο μήνα, καταλογίζονται από τον ΕΦΚΑ, τοκισμένες, όλες οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έκλεισε το κράτος την εποχή του κορονοϊού. Όπως αναφέρει παράλληλα, πραγματοποιούνται κατασχέσεις λογαριασμών από το ΚΕΑΟ και οι επιχειρήσεις βρίσκονται καταχρεωμένες.

Διαβάστε επίσης: ΕΦΚΑ: Κάλπικες πολιτικές και βολικά «λάθη»

Σημειώνεται επίσης ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέταξε το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και λοιπών πληττόμενων επιχειρήσεων, ανακοίνωσε και ψήφισε ότι θα καταβάλλει αποζημίωση στους εργαζόμενους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

«Με βάση τον νόμο, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ δικαιούνται να υποβάλλουν ένσταση και να διαγράψουν την παράνομη οφειλή. Σε περίπτωση που σας έχουν κατασχέσει, ήδη, χρήματα, απευθυνθείτε σε δικηγόρο» αναφέρει ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, και καταλήγει «Συνάδελφοι, απευθυνθείτε ΑΜΕΣΑ στον ΕΦΚΑ και προστατευτείτε από την επιτελική αχρηστία της “Ελλάδα 2.0″».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εξαπάτηση των επαγγελματιών συνεχίζεται!

Το Κράτος χρεώνει παράνομα ασφαλιστικά χρέη κορωνοιού!

Όταν ο Μητσοτάκης διέταξε το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και λοιπών πληττόμενων επιχειρήσεων, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ και ΨΗΦΙΣΕ ότι θα καταβάλλει αποζημίωση στους εργαζόμενους (τα έδωσε, αν και ελάχιστα) ΚΑΙ τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Τον τελευταίο μήνα, με μορφή χιονοστιβάδας, ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ από τον ΕΦΚΑ, τοκισμένες, όλες οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έκλεισε το κράτος, ΠΑΡΑΝΟΜΑ! Πραγματοποιούνται κατασχέσεις λογαριασμών από το ΚΕΑΟ και οι επιχειρήσεις βρίσκονται καταχρεωμένες.

Με βάση τον νόμο, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ δικαιούνται να υποβάλλουν ένσταση και να διαγράψουν την παράνομη οφειλή. Σε περίπτωση που σας έχουν κατασχέσει, ήδη, χρήματα, απευθυνθείτε σε δικηγόρο.

Συνάδελφοι, απευθυνθείτε ΑΜΕΣΑ στον ΕΦΚΑ και προστατευτείτε από την επιτελική αχρηστία της «Ελλάδα 2.0».

Γιώργος Κ. Παναγιωτόπουλος

*Συντονιστής Τμήματος Μικρομεσαίων ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

* Υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter