Καταγγελία ΟΕΝΓΕ για Ναυτικό Νοσοκομείο: «Ειδικευόμενοι νευρολόγοι διαχειρίζονται περιστατικά καρδιολογίας με εντολή Διευθυντή»

Καταγγελία ΟΕΝΓΕ για Ναυτικό Νοσοκομείο: «Ειδικευόμενοι νευρολόγοι διαχειρίζονται περιστατικά καρδιολογίας με εντολή Διευθυντή»

Έντονες αντιδράσεις από την ΟΕΝΓΕ στην απόφαση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών που αναγκάζει ειδικευόμενους γιατρούς να διαχειρίζονται περιστατικά εκτός της ειδικότητάς τους, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών απέστειλε το Υπηρεσιακό Σημείωμα 126/23, με το οποίο αναγκάζονται και οι πολίτες Ειδικευόμενοι Ιατροί Κλινικών Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου να εφημερεύουν στο ΤΕΠ καλύπτοντας περιστατικά όλου του Τομέα στον οποίο ανήκει η ειδικότητα στην οποία ασκούνται. Δηλαδή ειδικευόμενοι Νευρολογίας να διαχειρίζονται περιστατικά Καρδιολογίας, ειδικευόμενοι Ωτορινολαρυγγολογίας περιστατικά Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας.

Το υπηρεσιακό αυτό σημείωμα προκάλεσε την παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η οποία καταγγέλλει την εν λόγω απόφαση και την αποκαλεί ως ένα απαράδεκτο «εντέλλεσθε». Η ΟΕΝΓΕ αναφέρεται σε προφανείς κινδύνους για την υγεία των ασθενών ενώ φαλκιδεύει πλήρως το δικαίωμα των πολιτών Ειδικευόμενων Ιατρών στην εκπαίδευση στο αντικείμενο της ειδικότητας που οι ίδιοι έχουν επιλέξει και ξεκινήσει μετά από πολύχρονη αναμονή.

Ακόμη, η ΟΕΝΓΕ απαιτεί την απόσυρση του εγγράφου στο σκέλος που αφορά στους πολίτες Ειδικευόμενους Ιατρούς Κλινικών Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα και τη διασφάλιση ότι θα ασκούνται αποκλειστικά και μόνο στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους, τόσο στο ΤΕΠ όσο και στις Κλινικές.

Η ΟΕΝΓΕ κοινοποίησε την εν λόγω απόφαση στο υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, τη διοίκηση του Ν.Ν.Α.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

ΘΕΜΑ: «Εφημερίες πολιτών Ειδικευόμενων Ιατρών στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών»

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει το Υπηρεσιακό Σημείωμα 126/23 του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, με το οποίο αναγκάζονται και οι πολίτες Ειδικευόμενοι Ιατροί Κλινικών Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου να εφημερεύουν στο ΤΕΠ καλύπτοντας περιστατικά όλου του Τομέα στον οποίο ανήκει η ειδικότητα στην οποία ασκούνται. Δηλαδή ειδικευόμενοι Νευρολογίας να διαχειρίζονται περιστατικά Καρδιολογίας, ειδικευόμενοι Ωτορινολαρυγγολογίας περιστατικά Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας κ.ο.κ.

Το απαράδεκτο αυτό «εντέλλεσθε» πέρα από τους προφανείς κινδύνους που συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών, φαλκιδεύει πλήρως το δικαίωμα των πολιτών Ειδικευόμενων Ιατρών στην εκπαίδευση στο αντικείμενο της ειδικότητας που οι ίδιοι έχουν επιλέξει και ξεκινήσει μετά από πολύχρονη αναμονή.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του εν λόγω εγγράφου στο σκέλος που αφορά στους πολίτες Ειδικευόμενους Ιατρούς Κλινικών Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα και τη διασφάλιση ότι θα ασκούνται αποκλειστικά και μόνο στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους, τόσο στο ΤΕΠ όσο και στις Κλινικές.

Διαβάστε επίσης: Ακόμη μια συνταξιούχος καλύπτει τρύπες στο ΕΣΥ: Πούλησε το διαμέρισμα της και δώρισε ασθενοφόρο (Video)

Διάλυση του ΕΣΥ: Χαριστική βολή στα νοσοκομεία από γρίπη, λοιμώξεις, κορονοϊό και Αδωνη

Ντόμινο κατάρρευσης στο ΕΣΥ: Εξαφανίζουν κλινικές στον νέο υγειονομικό χάρτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter