Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Με ανοχή της Κεραμέως, ιδιωτικά σχολεία ξεκίνησαν παράνομα από 1η Σεπτεμβρίου

Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Με ανοχή της Κεραμέως, ιδιωτικά σχολεία ξεκίνησαν παράνομα από 1η Σεπτεμβρίου

Σε μια ακόμα πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΟΙΕΛΕ κατά την οποία πολλά ιδιωτικά σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν από την 1 Σεπτεμβρίου. 

Η ομοσπονδία αναφέρεται σε καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών για ιδιωτικά σχολεία που είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους

Η ΟΙΕΛΕ επισυνάπτει ενδεικτικά και μήνυμα που απέστειλε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Θεσσαλίας σε γονείς και μαθητές ότι ξεκίνησε τη λειτουργία του προχθές, Τρίτη, 1/9, κατά παραβίαση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, αλλά και των δημόσιων δηλώσεων της Υπουργού Παιδείας για έναρξη των μαθημάτων στις 14/9.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Σταδιακά αποκαλύπτεται το σχέδιο Κεραμέως για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών φθάνουν στην Ομοσπονδία μας για ιδιωτικά σχολεία που είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους εκμεταλλευόμενα την ανοχή (ή μήπως την κρυφή στήριξη;) της Υπουργού Παιδείας, ώστε να δοθεί μήνυμα στην κοινωνία σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο πως το δημόσιο σχολείο αποδυναμώνεται και περνά στην ανυποληψία. Πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία (χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο μεγάλα εκπαιδευτήρια στη Θεσσαλία) ενημέρωσαν τους γονείς ότι τα μαθήματα ήδη άρχισαν. Επισυνάπτουμε ενδεικτικά μήνυμα που απέστειλε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Θεσσαλίας σε γονείς και μαθητές ότι ξεκίνησε τη λειτουργία του προχθές, Τρίτη, 1/9, κατά παραβίαση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, αλλά και των δημόσιων δηλώσεων της Υπουργού Παιδείας για έναρξη των μαθημάτων στις 14/9.

Αντιλαμβάνεται κάθε πολίτης ότι η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων πολύ πριν την έναρξη του σχολικού έτους, πέρα από την έμμεση υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων, δίνει ένα άδικο προβάδισμα των συγκεκριμένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων έναντι των μαθητών όλων των υπόλοιπων σχολείων που θα έχουν σαφές μειονέκτημα στην κάλυψη της ύλης (ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο υγειονομικής κρίσης) αλλά και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά, έστω και τώρα, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τις εποπτικές αρχές, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι θεωρούν την ιδιωτική εκπαίδευση κράτος εν κράτει και για να διαφυλαχθεί η ισονομία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter