Καταγγελία: Ούτε για… αστείο δεν έλεγξαν PCR Test σε Ανκόνα και Ηγουμενίτσα (Video)

Καταγγελία: Ούτε για… αστείο δεν έλεγξαν PCR Test σε Ανκόνα και Ηγουμενίτσα (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έσπευσε να διατυμπανίσει πόσο «άριστα» έγινε το άνοιγμα και η υποδοχή των τουριστών από το εξωτερικό με… μέτρα και… πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά η πραγματικότητα επί της ουσίας είναι αρκετά διαφορετική…

Έλληνας που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, διέσχισε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη, με την οικογένειά του, για να φτάσει οδικώς στην Ελλάδα. Ξόδεψε μία μικρή περιουσία σε PCR Test ώστε να τα (απο)δείξει στην είσοδο της κάθε χώρας πως δεν νοσεί από κορονοϊό. Όμως, παρά τους αυστηρούς και σχολαστικούς ελέγχους σε χώρες όπως η Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα η απάντηση που έλαβε θα μπορούσε να είναι κάτι σε… «μπράβο καλώς ήρθατε».

Κατά την παραμονή του στη Γερμανία, ο καταγγέλλων και η οικογένειά του υποχρεώθηκαν σε PCR Test, ως όφειλαν, προκειμένου να περάσουν στη γειτονική Ιταλία και με το ίδιο τεστ, στο χρονικό περιθώριο των 72 ωρών, να περάσουν και στην Ηγουμενίτσα μέσω Ανκόνας. Ωστόσο, οι ιταλικές αρχές στο λιμάνι δεν τους ζήτησαν ποτέ το αρνητικό αποτέλεσμα των τεστ, υποστηρίζοντας πως… θα τα «τσεκάρουν» στην Ελλάδα. «Είχε πάρα πολλή κίνηση στο λιμάνι, δε ζητούσαν από κανέναν τεστ. Έκαναν μόνον θερμομέτρηση», λέει για την Ανκόνα με νόημα στο documentonews.gr και προσθέτει: «Πήγαμε να κάνουμε τσεκ ιν. Είδαν το PLF και τους λέω: “Δεν θα δείτε το PCR;” Και μου απάντησαν “θα τα δουν στο πλοίο”». «Μετά από τεράστια καθυστέρηση, είδαν μόνο τα εισιτήρια», σχολιάζει δεικτικά.

Εν τέλει, όπως διατείνεται, ούτε στην Ελλάδα τσέκαρε ποτέ κανείς τα τεστ ακόμα και όταν αποβιβάζονταν από το πλοίο στην Ηγουμενίτσα. Όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο που ακολουθεί άνδρας του λιμενικού κοιτάζει (οπτικά) μόνο την… ύπαρξη του QR Code του PLF (Passenger Locator Form), χωρίς να τα σκανάρει, και σίγουρα όχι τα αποτελέσματα των PCR τεστ. «Ξόδεψα πόσα χρήματα σε PCR Test και δεν τα είδε κανείς», λέει στο documentonews.gr.

Τι απαντά το Λιμεναρχείο

Σε επικοινωνία που είχε το documentonews.gr, με το οικείο λιμεναρχείο, η απάντηση που λάβαμε είναι πως στους ταξιδιώτες γίνεται έλεγχος των απαραίτητων εγγράφων όταν φτάσουν στην Ελλάδα, ακόμα και online, «δείχνοντας» παράλληλα και προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους… ελέγχους που κάνουν.

Όλο αυτό το αλαλούμ σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την «αγγελικά πλασμένη» εικόνα της… «κανονικότητας» στον τουρισμό που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεπικουρούμενη από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter