Καταγγελία ΠΑΜΕ: «Αυτή είναι η διαβόητη δημοκρατία στην ενημέρωση που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Καταγγελία ΠΑΜΕ: «Αυτή είναι η διαβόητη δημοκρατία στην ενημέρωση που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ευθείες βολές εξαπέλυσε το ΠΑΜΕ μετά την καταγγελία για ψυχολογική βία και άσκηση προληπτικού ελέγχου στο δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη. Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στην παραίτηση εξαιτίας των αναφορών που έκανε κατά την διάρκεια της εκπομπής του για το ναζιστικό ουκρανικό «τάγμα Αζόφ». Παρά το γεγονός πως οι αναφορές του ήταν απολύτως τεκμηριωμένες ο δημοσιογράφος κλήθηκε να κάνει μια δεύτερη εκπομπή και να αναφερθεί στο ρωσικό «τάγμα Βάγκνερ», προκειμένου να «εξισορροπήσει» την κατάσταση. Το ΠΑΜΕ με την επιστολή του καταδεικνύει τον ανελεύθερο χαρακτήρα της κατά Μητσοτάκην δημοκρατίας υπογραμμίζοντας άλλη μια προσπάθεια λογοκρσίας δημοσιογράφου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΑΖΟΦ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η διεύθυνση του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ άσκησε ψυχολογική βία και προληπτικό έλεγχο στο δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη για την ραδιοφωνική εκπομπή του με αναφορές και τεκμήρια στην δράση των αποδεδειγμένα- ακόμα και καθ’ ομολογία Ζελένσκι- ναζιστών του γνωστού «τάγματος Αζόφ».

Μάλιστα προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω εκβιάζοντας το δημοσιογράφο και απαιτώντας το σχεδιασμό και τη μετάδοση επόμενου ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ, «για το ρωσικό τάγμα Βάγκνερ, προκειμένου να «ισορροπήσει» η κατάσταση και να «αμβλυνθούν οι όποιες εντυπώσεις». Αυτά αναφέρονται στην επιστολή του δημοσιογράφου για τα έργα και τις ημέρες της κυβερνητικής διοίκησης της ΕΡΤ που έχει ακέραια την ευθύνη του εξαναγκασμού σε παραίτηση του δημοσιογράφου, στην ουσία την εκδίωξή του. Γιατί αυτός δεν υποτάχθηκε στην κυβερνητική προπαγάνδα για τον πόλεμο που ταυτίζεται με την προπαγάνδα των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών επιτελείων εκθειάζοντας τα ακροδεξιά ναζιστικά εκγληματικά τάγματα εφόδου στην Ουκρανία, που έκαψαν σαράντα συνδικαλιστές στην Οδησσό το 2014,  βάζοντας φωτιά στο κτίριο των συνδικάτων.

Αυτή είναι η διαβόητη δημοκρατία στην ενημέρωση που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, που μεταφράζεται σε φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής, κάθε φωνής που δε συνάδει με την κυβερνητική και ευρωατλαντική ιμπεριαλιστική γραμμή της προπαγάνδας για τον πόλεμο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια στοχεύει στο να σφραγιστεί κάθε ρωγμή, να αποκλειστεί κάθε δυνατότητα αμφισβήτησης της άθλιας αμερικανοΝΑΤΟικής και ευρωενωσιακής προπαγάνδας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με εντολές από την κυβέρνηση και εκτελεστικό βραχίονα την διοίκηση της ΕΡΤ.

Για τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ είναι φανερό ότι τέτοιου είδους ενέργειες φίμωσης στοχεύουν στο να αποδεχτεί ο λαός την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο με τις σημαίες των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, ενσταλάζοντας στη συνείδησή του τη δηλητηριώδη Αμερικανονατοϊκή εκδοχή.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει αυτές τις άθλιες πρακτικές, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, και πρώτα-πρώτα οι δημοσιογράφοι, μπορούν και πρέπει με την αλληλεγγύη και την αποφασιστική δράση τους να βάλουν εμπόδια στην λογοκρισία και στην κατευθυνόμενη ενημέρωση που επιβάλλουν τα ευρωατλαντικά και κυβερνητικά επιτελεία,  από κοινού με αφεντικά, για να χειραγωγούν τον λαό. Να αντισταθούν στις άθλιες αυτές επιδιώξεις που εκβιάζουν τη συνείδηση τους και τους εμποδίζουν να ασκούν πραγματική αντικειμενική δημοσιογραφία. Σε αυτό τον πόλεμο θυσιάζεται και ο λαός της Ουκρανίας και ο λαός της Ρωσίας. Αυτό χρειάζεται να είναι κριτήριο στη δουλειά μας. Να σταθούμε δίπλα στο λαό μας,  έχοντας ως σκοπό την ενημέρωση του λαού με βάση τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του ανάγκες και όχι αυτά των αφεντικών.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας για την κατάργηση και πρόσφατων νόμων, όπως αυτός του Λιβάνιου που ποινικοποιεί κατά το δοκούν την ενημέρωση, επίσης του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα, φωτίζοντας ταυτόχρονα την αλήθεια για τα πραγματικά αίτια των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Αθήνα 4 Απρίλη 2022

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter