Καταγγελία-Αποκάλυψη Παππά: Τα λεωφορεία δεν έχουν οδηγούς γιατί είναι αποσπασμένοι στα γραφεία υπουργών (Video & Έγγραφα)

Καταγγελία-Αποκάλυψη Παππά: Τα λεωφορεία δεν έχουν οδηγούς γιατί είναι αποσπασμένοι στα γραφεία υπουργών (Video & Έγγραφα)

Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μείωση των δρομολογίων των λεωφορείων εν μέσω πανδημίας και για τον συνωστισμό που παρατηρείται καταλόγισε ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βουλή. 

Ο ίδιος κατήγγειλε τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή πως λέει ανακρίβειες και ασυναρτησίες ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως οδηγοί λεωφορείων είναι αποσπασμένοι στα γραφεία υπουργών!

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του χθες στα αμαξοστάσια του ΟΣΥ συμπλήρωσε πως επιπλέον 270 οχήματα μπορούν να βγουν στους δρόμους, όπως του επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΟΣΥ.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης σημειώνοντας πως τα οχήματα αυτά (270) μπορούν να βγουν στους δρόμους μετά τις επιδιορθώσεις. 

Παράλληλα -απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη- τον κάλεσε να κάνει «μια γενναία κίνηση» και να άρει την απόσπαση οδηγού του ΟΣΥ που έχει στο γραφείο του.

Τον κάλεσε μάλιστα να μεταφέρει στον υπουργό υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή ότι «είναι ανήθικο να έχει τέσσερις οδηγούς του ΟΣΥ στο γραφείο του. Τέσσερις οδηγούς»

Τι ανέφερε συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς:

«Ο υπουργός Υποδομών να μην βγαίνει να λέει ανακρίβειες και ασυναρτησίες στην τηλεόραση.

Κανένας σχεδιασμός για τις μεταφορές, κανένας προγραμματισμός, καμία πρόνοια για ανθρώπινους πόρους και εξοπλισμό. Και από πέρυσι σε φέτος, στοιχεία του ΟΑΣΑ λένε ότι έχουμε 200 λιγότερα δρομολόγια την ημέρα και 400 βάρδιες λιγότερες την ημέρα εν μέσω πανδημίας.

Πήγα εχθές στα αμαξοστάσια του ΟΣΥ στο Ρουφ και τη Νέα Φιλαδέλφεια. 270 οχήματα μπορούν να βγουν στο δρόμο. Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει ο πρόεδρος των μηχανικων του ΟΣΥ. 270 οχήματα. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες.

Και αυτά τα οχήματα, με επιδιορθώσεις που διαρκούν από 3 μέρες ως 1 μήνα μπορούν να βγουν στον δρόμο. Και εκτός των άλλων υπάρχουν και οχήματα που απλώς περιμένουν στην ουρά. Τι περιμένουν? Οδηγούς.

(σ.σ.: Απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη): Κάντε μια γενναία κίνηση να άρετε την απόσπαση οδηγού του ΟΣΥ που έχετε στο γραφείο σας. Δεν το ξέρετε; Έχω εδώ την απόφαση και θα την καταθεσω στα πρακτικά.

Και να πείτε στον κ. Καραμανλή ότι είναι ανήθικο να έχει τέσσερις οδηγούς του ΟΣΥ στο γραφείο του. Τέσσερις οδηγούς. Αναρωτιέμαι αν μπορούν να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις εκεί μέσα.

Καταθέτω στα πρακτικά τα σχετικά. Υπάρχουν, λοιπόν, οδηγοί του ΟΣΥ και στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και στο γραφείο το δικό σας κ. Γεωργιάδη.

Θα ήταν μια πράξη γενναιότητας όταν πάρετε τον λόγο να δεσμευτείτε ότι ο οδηγός αύριο το πρωί θα πάει να πάρει ένα τρόλεϊ και θα εξυπηρετήσει.

15 άτομα (σ.σ.: οδηγοί) είναι σε υπουργικά γραφεία και βουλευτικά. Εδώ είναι όλες οι αποφάσεις, καλείστε να δώσετε εξηγήσεις».












Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter