Καταγγελία: Πέθανε ασθενής που μεταφέρθηκε λόγω τραγικών ελλείψεων από την Πάτρα στα Ιωάννινα για να υποβληθεί σε επείγον χειρουργείο

Καταγγελία: Πέθανε ασθενής που μεταφέρθηκε λόγω τραγικών ελλείψεων από την Πάτρα στα Ιωάννινα για να υποβληθεί σε επείγον χειρουργείο

Μια επώνυμη καταγγελία που έγινε στο documentonews.gr περιγράφει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις τραγικές επιπτώσεις των ελλείψεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στην συγκεκριμένη καταγγελία ασθενής χρειάστηκε να μεταφερθεί από την Πάτρα στα Ιωάννινα για να υποβληθεί σε επείγον χειρουργείο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του πριν καν προλάβει να μπει στο χειρουργείο παρά την υπερπροσπάθεια των γιατρών .

Οπως περιγράφει στο documentonews.gr o κ. Θεόδωρος Κατσιγιάννης στις 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 21:15 εισήλθε στο Νοσοκομείο ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ της Πάτρας ο πατέρας του Χρήστος Κατσιγιάννης όπου διαγνώστηκε με ανεύρυσμα αορτής.

Ο εφημερεύων γιατρός του είπε ότι πρέπει να χειρουργηθεί επειγόντως και ότι θα έχει 80% επιτυχία. Όμως όπως ενημερώθηκε η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου δέχεται περιστατικά μόνο κάθε Τετάρτη που εφημερεύει το Ρίο και γι’ αυτό του είπαν ότι πρέπει να μεταβεί ή στο Ιπποκράτειο στην Αθήνα ή στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Ο ίδιος περιγράφει οτι «μετά από μεγάλη προσπάθεια του ιατρού (και ενώ πέρναγαν οι ώρες) τελικά βρέθηκε γιατρός στα Ιωάννινα για να τον χειρουργήσει. Στις 03.00 π.μ. ήρθε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στα Γιάννενα. Ηδη είχαν περάσει πολλές ώρες και η κατάσταση χειροτέρευε. Το αποτέλεσμα ήταν μόλις έφτασε και μπήκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ήταν πλέον 06.30 π.μ.) και πριν μπει στο χειρουργείο να σπάσει το ανεύρυσμα και να πάθει ανακοπή».

Να σημειωθεί ότι τόσο ο γιατρός από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όσο και ολόκληρη η ομάδα του γιατρού στο νοσοκομείου των Ιωαννίνων έκαναν οτι πέρναγε από το χέρι τους για να σωθεί ο πατέρας του κ. Κατσιγιάννη.

Χαρακτηριστικά περιγράφει ο ίδιος «η ομάδα του γιατρού του νοσοκομείου των Ιωαννίνων μας περίμενε κυριολεκτικά στην πόρτα του νοσοκομείου».

Η οργή αλλά και η ανησυχία του για όλους εκείνους τους ασθενείς που μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση με τον πατέρα του είναι δικαιολογημένη. «Εάν είναι δυνατόν να είμαστε στην Πάτρα με δύο μεγάλα Νοσοκομεία και ο ασθενής να πρέπει να πάει στα Γιάννενα ή στην Αθήνα για ένα επείγον χειρουργείο. Ο πατέρας μου ήταν 85 ετών (σε αρίστη κατάσταση) αλλά αύριο το πρωί μπορεί στην θέση του να είναι ένας 40άρης ή ένας 50άρης. Πρέπει να πεθάνει γιατί δεν θα είναι Τετάρτη για να δέχεται το Ρίο;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter