Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για «Αττικό»: Μεταφέρουν κλίνες από τη μαιευτική για να κρύψουν τα ράντζα

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για «Αττικό»: Μεταφέρουν κλίνες από τη μαιευτική για να κρύψουν τα ράντζα

Με απόφαση του Διοικητή του Αττικού,  24 κλίνες από την μαιευτική μεταφέρονται ως… δανεικές για περιστατικά του παθολογικού τομέα με αποτέλεσμα οι μαίες να παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε παθολογικά περιστατικά, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Για να κρύψει τα ράντζα του νοσοκομείου εξέδωσε επικίνδυνη απόφαση για διάθεση 24 κλινών της Μαιευτικής που διαθέτει συνολικά 40 κλίνες, σε περιστατικά του παθολογικού τομέα.Σήμερα νοσηλεύονται 15 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα μαζί με τις γυναίκες της μαιευτικής, γυναικολογικής κλινικής. Οι μαίες παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε παθολογικά περιστατικά. Αυτό δεν είναι λύση στα ράντζα των νοσοκομείων γενικά. Για να κρύψουν τα ράντζα νοσηλεύουν τα παθολογικά περιστατικά σε όλες τις κλινικές των νοσοκομείων στη διασπορά», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων, συμπληρώνοντας το επίπεδο ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας δεν είναι ίδιο. «Εάν είναι έτσι να επιλυθεί το ζήτημα των ράντζων, καλύτερα να έχουμε ράντζα. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να επιλυθεί το πρόβλημα. Τα έχουμε προτείνει. Να ανοίξει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής Λοιμωδών που έκλεισε πριν από 10 χρόνια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter