Καταγγελία πολίτη: Τον τραμπούκισε αξιωματικός του λιμενικού επειδή είχε βγάλει το σκύλο του βόλτα και καθόταν σε παγκάκι

Καταγγελία πολίτη: Τον τραμπούκισε αξιωματικός του λιμενικού επειδή είχε βγάλει το σκύλο του βόλτα και καθόταν σε παγκάκι

Με μια σύντομη αλλά περιεκτική καταγγελία, πολίτης στο Βόλο καταγγέλλει τον τραμπουκισμό του από αξιωματικό του λιμενικού επειδή καθόταν σε παγκάκι ενώ είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία του πολίτη, την περασμένη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι κοντά στην είσοδο του επιβατικού λιμένα στο Βόλο.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Δημήτριος Μπακόλας, μοριακός βιολόγος/γενετιστής, βρισκόταν νόμιμα στο χώρο «έχοντας βγάλει για περπάτημα τον κατοικίδιο σκύλο μου και έχοντας στείλει το προβλεπόμενο μήνυμα στο 13033, με κωδικό 6, φορούσα μάσκα και μέσα ατομικής προστασίας και είχα απόσταση πάνω από δέκα μέτρα από τον κοντινότερο περαστικό».

Συνεχίζει ο πολίτης: «Ο Αξιωματικός με προσέγγισε για έλεγχο, όπως είχε το δικαίωμα, και μου ζήτησε με ιδιαίτερη αγένεια να σηκωθώ από το παγκάκι στο οποίο είχα προσωρινά καθίσει, απειλώντας με με πρόστιμο γιατί, όπως είπε, “δεν προβλέπει ο κωδικός 6 να καθόμαστε σε παγκάκι”, και ότι έπρεπε να είμαι όρθιος.

Ας σημειωθεί ότι η ομάδα Αξιωματικών που αποτελούσε την περίπολο δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, καθώς δεν είχαν αποστάσεις μεταξύ τους, ούτε φορούσαν τις μάσκες με τον προβλεπόμενο τρόπο που καλύπτει στόμα και μύτη, το οποίο έκανε το ύφος της παρατήρησης ακόμα πιο αγενές.

Η καθυστέρησή μου στη συμμόρφωση της προτροπής – διαταγής του Αξιωματικού τον οδήγησε να ανεβάσει την ένταση και το ύφος του, επαναλαμβάνοντας αυτό που μου είπε αρχικά, με πιο επιτακτικό ύφος. Η ένταση που δημιουργήθηκε τράβηξε την προσοχή κάποιων άλλων περαστικών, που προσέγγισαν το σημείο, και που είδαν και άκουσαν τη στιχομυθία.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, σε κανένα σημείο δεν μου αποδειχθηκε η υπηρεσιακή ιδιότητα του Αξιωματικού, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία».

Διαβάστε όλη την καταγγελία:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter