Καταγγελία πρώην νομάρχη Εύβοιας: «Επίδομα ενοικίου λαμβάνει παράτυπα και ο Σ. Κεδίκογλου»

Καταγγελία πρώην νομάρχη Εύβοιας: «Επίδομα ενοικίου λαμβάνει παράτυπα και ο Σ. Κεδίκογλου»

Ο πρώην νομάρχης Εύβοιας Νίκος Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ στο νομό, Σίμου Κεδίκογλου, με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για το επίδομα ενοικίου που παίρνουν βουλευτές του νομού.

Ειδικότερα, σε επιστολή του στην εφημερίδα «Γνώμη», ο πρώην νομάρχης επικαλείται την δήλωση «Πόθεν Έσχες» του βουλευτή και τον κατηγορεί ότι εισπράττει παράνομα το επίδομα ενοικίου. Μεταξύ άλλων ο Ν. Παπανδρέου αναφέρει, ότι ο Σ. Κεδίκογλου φέρεται να είναι ιδιοκτήτης διαμερισμάτων την Αθήνα, «οπότε είναι φανερό ότι λαμβάνει παρατύπως το επίδομα».

Θυμίζει επίσης και την περίπτωση της πρώην υπουργού, Ράνιας Αντωνοπούλου. «Η υπουργός δήλωσε ότι επέστρεψε τα χρήματα του επιδόματος. Πιστεύω ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και με τον κ. Κεδίκογλου».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Σ. Κεδίκογλου απάντησε ότι έχει την ψιλή κυριότητα δύο διαμερισμάτων στην οδό Μπενάκη στην Αθήνα, αλλά την επικαρπία την έχει η μητέρα του. «Δεν μπορώ να τα εκμεταλλευτώ και, όπως όλοι οι βουλευτές της επαρχίας, δικαιούμαι το επίδομα (…) Αν κάποιοι έχουν αντίρρηση, δεν είναι δικό μου θέμα».

Πάντως, ο πρώην νομάρχης θέτει και ηθικό ζήτημα, λέγοντας ότι το επίδομα αφορά σε βουλευτές που δεν ζουν μόνιμα στην Αθήνα, αλλά ο Σ, Κεδίκογλου είναι «από τη γέννησή του μόνιμος κάτοικος Αθηνών». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter