Καταγγελία σε FIFA – UEFA για τον ρόλο Αυγενάκη

Καταγγελία σε FIFA – UEFA για τον ρόλο Αυγενάκη

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου με επιστολή που έστειλε σε FIFA – UEFA, την οποία κοινοποίησε στο πρωθυπουργικό Γραφείο και τον υπουργό επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, κατήγγειλε «την αυθαίρετη και απροκάλυπτη παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού κυρίου Αυγενάκη στις εκλογές της ΕΠΣ Ηρακλείου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 15 Μαΐου του 2022». Στην επιστολή θίγεται και το θέμα του Μητρώου Σωματείων της ΓΓΑ με τον Τζώρτζογλου να ζητάει από τις υπερεθνικές αρχές να προστατεύσουν «την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΕΠΣΗ σε FIFA – UEFA: «Αγαπητέ κύριε Λάκοβιτς, Σε μια περίοδο που γίνονται ενέργειες για την υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης από την Ε.Π.Ο, UEFA και FIFA για να αναβαθμισθεί ο χώρος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, δυστυχώς οι δημοκρατικές αρχές και αξίες βάλλονται ωμά και απροκάλυπτα από εξωγενείς παράγοντες που συνδέονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Αυγενάκη.

Εδώ και είκοσι χρόνια που συμμετέχω σε εκλογικές διαδικασίες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου δεν έχω βιώσει τέτοια ευθεία, απροκάλυπτη, ποταπή και παρακμιακή αντίληψη παρέμβασης για την επιβολή ιδιοτελών πολιτικών συμφερόντων. Η απόπειρα άσκησης επιρροής χρησιμοποιώντας καταχρηστικά ως μέσω πίεσης την πολιτική του θέση ως Υφυπουργού του Αθλητισμού, αλλά και η δυνατότητα να μπορεί να αποφασίζει να επιχορηγεί με σημαντικά χρηματικά ποσά τα αθλητικά σωματεία, δημιουργεί πέρα από θέματα ηθικής τάξης και θέμα νομιμότητας όσον αφορά στην αξιολόγηση των χρηματοδοτήσεων, ενώ παράλληλα με τις ενέργειες του ευτελίζει τον πολιτικό ρόλο που του ανατέθηκε να υπηρετήσει.

Λαμβάνοντας υπόψη μου το καταστατικό της FIFA και της UEFA, τα οποία ρητά και κατηγορηματικά αναφέρουν ότι θα πρέπει να προστατεύεται η ανεξαρτησία του Ποδοσφαίρου από αθέμιτες επιρροές τρίτων και να εξασφαλίζεται ότι τα εκτελεστικά τους όργανα εκλέγονται με εντελώς ανεξάρτητο τρόπο, καταγγέλλω την αυθαίρετη και απροκάλυπτη παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κυρίου Αυγενάκη στις εκλογές της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 15 Μαΐου του 2022.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε στις 27 Δεκεμβρίου 2021, επικαλούμενος προσχηματικά επιχορήγηση μιας προγενέστερης (!) εκδήλωσης ενός Καμπ Ακαδημιών, ειδική επιχορήγηση 15.000 Ευρώ προς το σωματείο «Α.Ο Πόρος» στο οποίο είναι πρόεδρος ο κ. Ιωάννης Ασσαργιωτάκης, υποψήφιος για την προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου στις πρόσφατες εκλογές. Κανένα άλλο σωματείο της ίδιας κατηγορίας δεν έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ως ειδική επιχορήγηση από την κυβέρνηση.

Επίσης, στις 15 Νοεμβρίου 2021 ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού η σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου ορίστηκε ως έμμισθο μέλος ο συνεργάτης του συγκεκριμένου σωματείου κ. Ιωάννης Ράλλης ο οποίος μάλιστα έλαβε μέρος ενεργά στις εκλογές της ΕΠΣΗ.

Η «διαπλοκή» εκ μέρους του κ. Αυγενάκης κορυφώθηκε κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, είτε προσκαλώντας στο γραφείο του ολόκληρες τις διοικήσεις σωματείων, είτε επικοινωνώντας ο ίδιος και στελέχη του πολιτικού του γραφείου με εκπροσώπους ομάδων, ζητώντας να με καταψηφίσουν και να αναδείξουν πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Ασσαργιωτάκη, προβάλλοντάς τον ως τον δικό του «εκλεκτό» για την ΕΠΣΗ. Οι μαρτυρίες πολλές και αδιάψευστες.

Παρά το ότι το εκλογικό σώμα παρέμεινε ανεπηρέαστο από τις πιέσεις και τις απειλές που δέχθηκε σε όλη την προεκλογική περίοδο δείχνοντας υψηλότατο δείκτη ακεραιότητας, ήθους και αξιοπρέπειας και έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου με τίμησαν παρέχοντας μου το συντριπτικό ποσοστό του 92%.

Η γενική στάση και η συμπεριφορά του Υφυπουργού αφήνει έκθετο το οικοδόμημα του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου με την βίαια επιβολή του Μητρώου αθλητικών σωματείων εν μέσω της λαίλαπας του κορονοϊού με αποτέλεσμα εκτός του φαινομένου να εκλέγονται ενδεκαμελείς διοικήσεις για ενώσεις με πενήντα και πλέον ενεργά σωματεία από πεντε – εξι και εφτα σωματεία. Ενώ επίσης με βάση τον Νόμο του κυρίου Αυγενάκη τα σωματεία τα οποία δεν είναι στο μητρώο από την 30 Ιουνίου 2022 θα διαλυθούν ενώ παράλληλα θα τους απαγορεύεται και η χρήση των Δημοτικών και Κρατικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων μια που στις 30 Ιουνίου λήγει η παράταση που έχει δοθεί για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σας καλώ με βάση το καταστατικό της UEFA αλλά και της FIFA να προστατεύσετε την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, και σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αποτρέψετε στο μέλλον τέτοιου τύπου προσβλητικές πολιτικές παρεμβάσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter