Καταγγελία ΣΕΗ: Επιλέγουν ηθοποιούς με βάση την παρουσία τους στα social media

Καταγγελία ΣΕΗ: Επιλέγουν ηθοποιούς με βάση την παρουσία τους στα social media

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η καταγγελία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) σχετικά με τον τρόπο που γίνονται ορισμένες οντισιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΣΕΗ, εκτός από το βιογραφικό των ηθοποιών, οι υπεύθυνοι ζητούν να τους ενημερώσουν και για τον αριθμό των followers που έχουν στα social media, κάτι που δεν συνάδει με την επαγγελματική και καλλιτεχνική παρουσία των ηθοποιών στις τηλεοπτικές σειρές.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δηλώνει κατηγορηματικά «πως ο αριθμός των followers στα social media δεν μπορεί επ’ ουδενί ν’ αποτελεί κριτήριο επιλογής ενός ηθοποιού για την εργασία του και καμία σχέση δεν έχει με την καλλιτεχνική διαδικασία».

«Δεν μπορεί η ψηφιακή εικόνα ενός ηθοποιού και ο τρόπος που αυτή διατίθεται ηλεκτρονικά, να επηρεάζει το αναφαίρετο δικαίωμα του στην εργασία. Αυτό προσβάλει την ανθρώπινη αυτοδιάθεση της καθεμίας και του καθενός εργαζόμενου, να ορίζει δίχως φόβο τη διαδικτυακή του παρουσία, εφόσον φυσικά επιθυμεί να έχει» σημειώνει το ΣΕΗ.

«Στην εποχή της εμπορευματοποίησης των πάντων είναι σαφές ότι ανακουφίζει την εξουσία της εκάστοτε εργοδοσίας να αξιολογούμαστε με νούμερα και στατιστικές. Να είμαστε αντί για εργαζόμενοι καλλιτέχνες, εταιρείες και μηχανισμοί εκπλήρωσης προωθητικών ενεργειών που ωφελούν πάνω απ’ όλα τους ίδιους και τους μελλοντικούς πελάτες τους, τις διαφημιστικές εταιρίες» συμπληρώνει το ΣΕΗ.

«Καλούμε όλες και όλους τους ηθοποιούς που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά casting και γίνονται μάρτυρές τέτοιων απαξιωτικών συμπεριφορών για το σύνολο του επαγγέλματος, να απευθύνονται κατευθείαν στο σωματείο τους» υπογραμμίζει.

«Μόνο εμείς οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι ηθοποιοί, μπορούμε και οφείλουμε, να προστατέψουμε την εργασία μας από την υποβάθμιση που η εποχή επιβάλλει στη ζωή και στη τέχνη μας», διευκρινίζει το σωματείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter