Καταγγελία Σοφιανού για τον «διπλοθεσίτη» αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ: «Αυτούς βολεύετε και πετάτε στον δρόμο παιδιά με βαριά βιογραφικά»

Καταγγελία Σοφιανού για τον «διπλοθεσίτη» αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ: «Αυτούς βολεύετε και πετάτε στον δρόμο παιδιά με βαριά βιογραφικά»

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας», Νίκος Σοφιανός, αποκαλύπτοντας ότι ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γιάννης Φυτόπουλος, εκτός από επιστημονικός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από το 2019, προσελήφθη στα τέλη του 2021 οικονομικός υπεύθυνος του Δήμου μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, με συνυποψήφιά του για την ίδια θέση να έχει προχωρήσει σε καταγγελία μετά την απόρριψή της. «Αυτούς βολεύετε… Τα δικά σας παιδιά. Τα golden boys της ΟΝΝΕΔ» σχολίασε ο κ. Σοφιανός, τονίζοντας: «Πετάτε στον δρόμο παιδιά με βαριά βιογραφικά, τα οποία δεν είναι δικά σας παιδιά».

«Θα κλείσω με το επίμαχο θέμα των ρουσφετολογικών διορισμών στον δήμο της Αθήνας» είπε εισαγωγικά ο επικεφαλής της παράταξης της ήσσονος αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «Στις 13/12/2021 αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και εγκρίναμε την Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος. Στην ίδια συνεδρίαση, στο 16 θέμα, αποφασίσαμε τη σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης για τις προσλήψεις σε αυτό το πρόγραμμα».

Κατά τα λεγόμενα του κ. Σοφιανού, τον Νοέμβριο του 2021 ο δήμαρχος της Αθήνας -με εγκύκλιό του- ανέφερε αναλυτικά πώς θα γίνει η βαθμολόγηση και αποσαφήνισε ότι οι ενστάσεις θα κατατίθενται στην Επιτροπή Αξιολόγησης. «Φτιάξατε, λοιπόν, μια Επιτροπή η οποία είναι τα ίδια πρόσωπα στις Επιτροπές Παρακολούθησης, Αξιολόγησης και Ενστάσεων» επέκρινε και θύμισε: «Φέραμε την καταγγελία μιας υποψήφιας για τις θέσεις 102 και 107, την οποία απορρίψατε με δίλεπτη συνέντευξη, παρά το βαρύ βιογραφικό της».

«Ποιον προσλάβατε στη θέση 102;» ρώτησε και επανήλθε αμέσως: «Τον κ. Ιωάννη Φυτόπουλο, ο οποίος είχε και μια εμπειρία σαν βοηθός λογιστή. Όμως όταν τον προσλάβατε ήταν επιστημονικός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών και τον προσλάβατε σαν οικονομικό υπεύθυνο στον δήμο Αθηναίων με το υποέργο “δράσεις καινοτόμων υπηρεσιών”».

«Δεν μπορούν να ζήσουν με έναν μισθό, θέλουν δύο»

Κατόπιν τούτου, ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας συμπέρανε δηκτικά: «Δυο δουλειές ο κ. Φυτόπουλος!». Και εξήγησε: «Ποια είναι η πολιτική του ιδιότητα; Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Τα “γαλάζια” golden boys, τα οποία δεν μπορούν να ζήσουν με έναν μισθό. Θέλουν δύο μισθούς. Και αυτό το κάνατε με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, δίνοντας διπλή δουλειά ενώ πιθανόν η Επιτροπή το ήξερε -μπορεί και να μην το ήξερε, κακώς όμως- και φυσικά μαθαίνουμε ότι ο κ. Φυτόπουλος ήταν και συνεργάτης του γραμματέα της ΝΔ, κ. Μαρινάκη. Αυτούς βολεύετε. Τα δικά σας παιδιά, τα golden boys της ΟΝΝΕΔ, τα οποία για να ζήσουν θέλουν δύο μισθούς. Θέλουν 4.000 και 5.000 ευρώ και πετάτε στον δρόμο παιδιά με βαριά βιογραφικά, τα οποία δεν είναι δικά σας παιδιά».

«Μοριοδοτείτε τη συγγένεια»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ άφησε αιχμές και για άλλου είδους ρουσφετολογικές πρακτικές με φόντο το ίδιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. «Θέλουμε απαντήσεις για την κατηγορία 107, να μας καταθέσετε τα πιστοποιητικά. Δηλαδή, τι προσόντα είχαν αυτοί που επιλέξατε διότι θα επανέλθουμε στην επόμενη συνεδρίαση και γιατί στη συγκεκριμένη κατηγορία φαίνεται ότι στη μοριοδότηση των 30 μορίων μοριοδοτείτε τη συγγένεια εξ αίματος στελεχών της ΝΔ και της ΔΑΚΕ» κατέληξε με νόημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.grο πολυθεσίτης αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ παραμένει όλο αυτό το διάστημα επιστημονικός συνεργάτης του Ν. Δένδια, εισπράττοντας και τους δύο μισθούς. Ένας μετακλητός με μεταπτυχιακό λαμβάνει μισθό περί τα 1.200 ευρώ (χωρίς υπερωρίες), ενώ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ ο κ. Φυτόπουλος εξασφάλισε επιπλέον 2.000 ευρώ μεικτά.

Το βιογραφικό

Στο βιογραφικό του κ. Φυτόπουλου σημειώνονται τα εξής:

«Γεννήθηκε το 1991. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακούν Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΕΚΠΑ και κατέχει ΜΒΑ στην Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων, με ειδίκευση τη Λογιστική και MSc στην Eπικοινωνία των ΜΜΕ, με ειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία και τα Νέα Μέσα Επικοινωνίας. Έχει εργαστεί ως βοηθός λογιστή στον ιδιωτικό τομέα και ως ερευνητής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στα Χρηματοοικονομικά και το Μάρκετιγκ, άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε Ελληνικά περιοδικά. Ανήκει στο δυναμικό του Υπουργείου Εξωτερικών. Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών και ως Οικονομικός Υπεύθυνος στο Δήμο Αθηναίων στο Υποέργο με τίτλο ”δράσεις καινοτόμων υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο Δήμο Αθηναίων”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter