Καταγγελία σοκ 18χρονης: Με κακοποιούσε και με εξέδιδε αστυνομικός

Καταγγελία σοκ 18χρονης: Με κακοποιούσε και με εξέδιδε αστυνομικός

Μια 18χρονη κατέφυγε σήμερα σε καφετέρια της Ηλιούπολης και είπε στους εμβρόντητους θαμώνες ότι το έσκασε από το σπίτι όπου την είχε φυλακισμένη κaι την εξέδιδε ένας αστυνομικός. Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν την Αστυνομία αι το κορίτσι οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης.

Λίγο αργότερα συνήγορος της ανέλαβε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη, η οποία μίλησε στην The Pressproject για την περιπέτεια της 18χρονης: «Το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με το δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον έχουν συλλάβει, τον έχουν “προσαγάγει” παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».

Και συνέχισε: Μετά από ώρες, τελικά το θύμα οδηγείται στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, στην Κηφισίας, αντί να οδηγηθεί σε νοσοκομείο, ιατροδικαστή και να μπορέσει να καταθέσει μήνυση. Εκεί «την απομονώνουν από το συνήγορό της στον οποίο απαγορεύουν την είσοδο». Ας προστεθεί εδώ ότι το Εσωτερικών Υποθέσεων δεν αναλαμβάνει αυτόφωρα, και το συγκεκριμένο συμβάν όφειλε να αντιμετωπιστεί ως αυτόφωρο, διευκρίνισε η κα Λεγάκη.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυκωνιάτης, ο οποίος συνόδευσε την 18χρονη στο τμήμα είπε πως «ο άνθρωπος που είναι σε σχέση έναν μήνα, όπως ανέφερε, την κακοποιεί και την εκδίδει. Την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα, απειλώντας την με όπλο ενώ δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία. Στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου ήμασταν μαζί με την κοπέλα, δεν της πήραν κατάθεση, τα είπε μόνο προφορικά. Κι επειδή ο άνδρας που την κακοποιούσε είναι αστυνομικός, η υπόθεση έχει πάει τώρα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς είμαστε τώρα απέξω από το κτίριο, δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει αποταχθεί καθώς εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter