Καταγγελία «σοκ» από εργαζόμενους στα λεωφορεία: Δεν εφαρμόζονται ούτε τα μισά μέτρα κατά του κορονοϊού

Καταγγελία «σοκ» από εργαζόμενους στα λεωφορεία: Δεν εφαρμόζονται ούτε τα μισά μέτρα κατά του κορονοϊού

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησαν εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής και ειδικότερα στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται για την προστασία από τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρουν, στην καταγγελία προς το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΑ την οποία ανήρτησαν στο facebook από τα «μέτρα του υπουργείου Υγείας, δεν εφαρμόζονται ούτε τα μισά», ενώ υποστηρίζουν πως άμεσα μεταξύ άλλων θα πρέπει να ανασταλεί η υποχρεωτική είσοδος από την πρώτη πόρτα για αποφυγή συνωστισμού όπως αναφέρουν.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία η οποία έρχεται σε μια περίοδο που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται διαρκώς. Το documentonews.gr, ήδη αποκάλυψε την προχειρότητα με την οποία έδρασαν οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ στην Δυτική Ελλάδα σε πρόσωπα τα οποία είχαν ταξιδέψει στο Ισραήλ με αποτέλεσμα να εξαπλωθούν τα κρούσματα ραγδαία. Όπως επίσης και την ανευθυνότητα με την οποία η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αντιμετώπισε την περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου MSC OPERA, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Γένοβα επισκέφτηκε , τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος και ξαφνικά διαπιστώθηκε ότι πολίτης αυστριακής καταγωγής που είχε ταξιδέψει με το πλοίο μόλις λίγες ημέρες πριν εντοπίστηκε με κορονοϊό.

Ας δούμε όμως τι λένε στην ανακοίνωσή τους εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, οι οποίοι ανήκουν στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΔΗΓΩΝ ΟΣΥ:

«Πρώτοι και με ανησυχία για την ασφάλεια των οδηγών, λίγο πριν περάσει τα σύνορα της χώρας μας ο κορονοϊός, προτείναμε την προσοχή και την λήψη μέτρων για τον κίνδυνο που έρχεται. Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και ραγδαία. Οι οδηγοί των ΜΜΜ είναι εκτεθειμένοι λόγω της επαφής τους με πολύ κόσμο σε κλειστό χώρο. Ανακοινώθηκαν μέτρα από το υπουργείο υγείας για τα ΜΜΜ αλλά στην εταιρία μας δεν εφαρμόζονται ούτε τα μισά. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΔΗΓΩΝ ΟΣΥ και πολλοί από τα ιδρυτικά της μέλη εδώ και χρόνια φωνάζουν για κλειστή καμπίνα οδηγού για αποφυγή πολλών επικίνδυνων καταστάσεων για την ασφάλεια των οδηγών αλλά δεν εισακούστηκαν».

Στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι προτείνουν μάλιστα και μία σειρά από μέτρα.

«Εμείς ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια των οδηγών, που για κάποιους άλλους πέρα βρέχει, και προτείνουμε τα εξής μέτρα προστασίας των οδηγών αστικών λεωφορείων και των επιβατών επειδή θα είναι αργά όταν νοσήσει ο πρώτος οδηγός μας διότι μετά από 15 ημέρες που θα το διαπιστώσει θα έχει μολυνθεί η μισή εταιρία και το μισό λεκανοπέδιο : 1. Αναστολή υποχρεωτικής εισόδου στο λεωφορείο από την πρώτη πόρτα προς αποφυγήν συνωστισμού και τα επακόλουθά του. Οι οδηγοί γενικά πρέπει να αποφεύγουν το άνοιγμα της πρώτης πόρτας, παρά μόνο για αποβίβαση και η εταιρία να λάβει αμέσως το μέτρο. Ντροπή σας που ακόμη παίζετε παιχνίδια στο βωμό του κέρδους της εταιρίας…2. Παραλαβή, παράδοση και οδήγηση του λεωφορείου μόνο με προστατευτική μάσκα και γάντια μιας χρήσεως, συστηματική τήρηση των μέτρων ατομικής καθαριότητας, [πλύσιμο χεριών κ.λ.π] 3. Δελτία και μη παραλαβή οχημάτων που έχει βλάβη ο μηχανισμός του τζαμιού στo πoρτάκι του οδηγού ή του κλεισίματος του πρώτου φύλλου της πρώτης πόρτας, ειδικά στις γραμμές του αεροδρομίου. 4. Συνεχώς ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΑ, εκτός του οδηγού…5.Καθημερινή απολύμανση των λεωφορείων.6. Παροχή σε όλους τους οδηγούς αντισηπτικό, γάντια και μάσκες.7. Καθημερινά απολύμανση και ψεκασμός στις καντίνες και τουαλέτες όλων των αφετηριών και τερμάτων. Μιλάνε για απολύμανση ενώ εδώ και χρόνια και ακόμα και τώρα ορισμένες σκύλο βρωμάνε και ο καθαρισμός τους είναι ελλιπής.8. Απολύμανση και ψεκασμός σε όλους τους χώρους των αμαξοστασίων που υπάρχουν πηγές μόλυνσης (κατσαρίδες, κουνούπια, ποντίκια). Με τις αναληθείς συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί αντισηπτικών και καθημερινής απολύμανσης των οχημάτων χάσατε την εμπιστοσύνη όλων. Φυσικά τα υπόλοιπα που αναφέρουμε ́ ́ΑΦΑΝΤΑ ́ ́!!!»

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/09/5e66311d825e636cb7637423.pdf

Τα μέτρα του υπουργείου Υγείας

Να σημειωθεί ότι στα τέλη Φλεβάρη το υπουργείο Υγείας απέστειλε προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μία σειρά από μέτρα «για την Τήρηση Κανόνων Υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ». Οι οδηγίες περιελάμβαναν μία σειρά από μέτρα, όπως «η τήρηση τακτικού προγράμματος καθαρισμού και εφαρμογής απολύμανσης και όταν κρίνεται αναγκαίο να διεξάγεται και έκτακτος καθαρισμός και εφαρμογή απολύμανσης», η «σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση στις χειρολαβές και τα στηρίγματα, από όπου κρατούνται οι επιβάτες, καθώς και στους διακόπτες ειδοποίησης στάσης», ο «συχνός αερισμός των οχημάτων» κτλ. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι γιατί όπως καταγγέλλεται δεν έχουν εφαρμοστεί ούτε τα μισά από αυτά τα μέτρα σε μια περίοδο που τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια Υγεία.

Δείτε το έγγραφο με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας προς το υπουργείο Μεταφορών.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/09/5e66311d825e636f5b1bdf14.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter