Καταγγελία-σοκ για τον εργαζόμενο που ακρωτηριάστηκε: Είχαν ενημερώσει για συσκευασίες με «ρυπαρά πράγματα» ενώ περιείχαν πυρομαχικά!

Καταγγελία-σοκ για τον εργαζόμενο που ακρωτηριάστηκε: Είχαν ενημερώσει για συσκευασίες με «ρυπαρά πράγματα» ενώ περιείχαν πυρομαχικά!

Να αποφευχθεί θα μπορούσε, όπως όλα δείχνουν, το τραγικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του Δήμου Πατρέων, ο οποίος έχασε το χέρι του όταν εξερράγη συσκευασία με απορρίμματα που μεταφέρθηκαν στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας από τα δικαστήρια της πόλης.

Σύμφωνα με έγγραφο, το Πρωτοδικείο Πατρών ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου να μεταφέρουν «ρυπαρά πράγματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στον ΧΥΤΑ, χωρίς να διευκρινίζεται ότι περιλαμβάνονται και επικίνδυνα πυρομαχικά που έπρεπε να καταστραφούν.

Όπως αναφέρει το έγγραφο που αποκαλύπτει το patrastimes.gr, «διατάχθηκε η καταστροφή κατασχεθέντων ρυπαρών πραγμάτων που φυλάσσονται την υπηρεσία του Πρωτοδικείου Πατρών και ειδικότερα πειστηρίων ετών 2006 μέχρι 2017 και παλαιοτέρων ετών προ του 2000, τα οποία φυλάσσονται ως επί πλείστον σε μεγάλες σακούλες και μεγάλα χαρτοκιβώτια. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δυο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κλπ. Τα ανωτέρω είναι ογκώδη και σε μεγάλη ποσότητα και για το λόγο, σας εφιστούμε την προσοχή ότι χρειάζεται μεγάλο φορτηγό για την απομάκρυνσή τους.»

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους που βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή της έκρηξης, ο άτυχος 52χρονος, ενώ το φορτηγό βρισκόταν σε ανατροπή, τράβηξε ένα από τα κουτιά για να το ξεκολλήσει να πέσει, σημειώθηκε η έκρηξη. Μέσα στο κιβώτιο υπήρχε μία κοντόκανη καραμπίνα, όπλα, κροτίδες, φυσίγγια κυνηγίου και αντιαεροπορικά βλήματα.

Μετά την έκρηξη ο 52χρονος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατέστη εφικτό να σωθεί το χέρι του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter