Καταγγελία Στεφανίδη: «Φτάσανε να μας ζητούν πίσω τα λεφτά από τα μετάλλια» – Η ντροπιαστική απάντηση Αυγενάκη, Μαυρωτά

Καταγγελία Στεφανίδη: «Φτάσανε να μας ζητούν πίσω τα λεφτά από τα μετάλλια» – Η ντροπιαστική απάντηση Αυγενάκη, Μαυρωτά

«Φτάσαμε να μας ζητάνε και χρήματα πίσω» καταγγέλλει η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter, σε μια αποκάλυψη που «διασύρει» διεθνώς τη χώρα μας ενώ αίσθηση προκαλεί η άθλια απάντηση του υπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος επέλεξε να απαντήσει σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία μέσω twitter, δείχνοντας αδιαφορία τόσο καιρό στα αλλεπάλληλα μέιλ που του έχει στείλει η Ολυμπιονίκης, όπως αναφέρει η ίδια.

Συνοδεύοντας την αποκάλυψή της αυτή με μια συνέντευξή της στο insidethegames, η χρυσή Ολυμπιονίκης κατηγορεί την ελληνική αθλητική ηγεσία για μεθοδεύσεις με σκοπό να «φάει» πριμ των αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όπως καταγγέλλει η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο “Insidethegames”  η Πολιτεία της ζήτησε πίσω το πριμ από το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2016.

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης αναφέρει: «Ούτε η Παπαχρήστου, αλλά ούτε και ο Φιλιππίδης δεν θα πάρουν χρήματα για τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2017 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και αν συνεχίσουν αυτό θα επηρεάσει και άλλους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του 2019.

Αυτό επηρεάζει και εμένα αλλά όχι και τόσο γιατί θα έπαιρνα το 20% επειδή έχω καλύτερα μετάλλια στον ανοικτό στίβο με εξαίρεση το ευρωπαϊκό του 2018. Το τρελό είναι ότι ζητάνε πίσω χρήματα από το 2016 και όχι από κάποιον άλλον χρόνο και ο νόμος υπάρχει από το 1999.

Οπότε σίγουρα αισθανόμαστε ότι στοχοποιούμαστε. Προσπαθούν να βρουν τρόπους να γλιτώσουν χρήματα πληγώνοντας αθλητές και βασικά πηγαίνοντας κόντρα στους νόμους με αστείες δικαιολογίες.

Ο νυν υπουργός υποτίθεται ότι θα προσπαθούσε να το λύσει, αλλά έχουν περάσει πολλοί μήνες που δεν υπήρχε πρόοδος και ο Υπουργός δεν απαντά καν στα mail που του στέλνει κάθε κάτοχος μεταλλίου σε κλειστό στίβο από το 2016.

Έστειλαν ένα mail στην Ομοσπονδία με το οποίο ρωτούν εάν είναι ισάξιοι οι αγώνες κλειστού και ανοικτού στίβου. Δεν είμαι δικηγόρος αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλοι αισθανόμαστε ότι προσπαθούν να μας παγιδεύσουν με αυτή την ερώτηση και ανεξάρτητα από την απάντηση θα βρουν μία δικαιολογία».

Ντροπιαστική απάντηση Αυγενάκη: Έχεις ενημερωθεί

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η ντροπιαστική απάντηση που έδωσε ο υπουργός Αθλητισμού, σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία που αποτελεί ντροπή και διασύρει την χώρα μας, μέσω ενός tweet με την κ. Στεφανίδη να καταγγέλλει πως τόσο καιρό δεν έχει πάρει ούτε μια απάντηση από τον ίδιο στα μέιλ που του έχει στείλει. 

«Έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα και από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα και νόμιμα το ζήτημα. Εκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια», έγραψε ο υφυπουργός Αθλητισμού στο Twitter.

Η απάντηση της Κ. Στεφανίδη ήταν άμεση και προδήλως αποστομωτική: «Κ Αυγενάκη δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση και έχω στείλει δυο email στο γραφείο σας την τελευταία βδομάδα από τα οποία δεν απαντήθηκε κανένα. Δεν έχω ακούσει από κανέναν για νομοθετική ρύθμιση».

Διάλογος χωρίς αποτέλεσμα με Μαυρωτά

Την δική του απάντηση έσπευσε να δώσει και ο γ.γ Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε, προσπαθούμε να το λύσουμε».

«Κύριε Μαυρωτά ο νόμος δεν αναφέρεται πουθενά σε συνθήκες. Μόνο σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αλλά ανεξάρτητα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νομοθετική λύση. Ψάξτε να βρείτε όλα τα email μου που δεν έχουν απαντηθεί» απάντησε η Κ. Στεφανίδη.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς επανήλθε λέγοντας ότι «Το εμπόδιο Κατερίνα είναι στο άρθρο 34 του 2725/1999 στην παράγραφο 10β (δες συνημμένο), αυτό προσπαθούμε να θεραπεύσουμε. Το είχα συζητήσει με συγγενικό σου πρόσωπο ότι η μόνη λύση είναι με διάταξη, νόμιζα ότι ενημερώθηκες. Έστω και τώρα να ξέρεις ότι το κοιτάμε. Σ’ ευχαριστώ».

Για να λάβει την απάντηση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας: «Το χειρότερο από όλα κ Μαυρωτά είναι ότι έχω μάθει περισσότερα την τελευταία ώρα μέσω twitter από ότι τον τελευταίο μήνα που προσπαθώ επίσημα μέσω email».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter