Καταγγελία Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού: Απόλυση εργαζομένων επειδή αρνήθηκαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Καταγγελία Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού: Απόλυση εργαζομένων επειδή αρνήθηκαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Μία ακόμα επιχείρηση στην εστίαση, επιδιώκει να επιβάλλει αντεργατικές πρακτικές εναντίον των εργαζομένων της, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού / Τουρισμού / Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής. 

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, η επιχείρηση «ενημέρωσε όλους τους εργαζόμενους ότι οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε 6μηνες ορισμένου χρόνου. Τους υποχρεώνει δηλαδή να παραιτηθούν όλοι από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν μέχρι σήμερα και να υπογράψουν καινούριες»

Σα να μην έφτανε αυτό, «μετά από την άρνηση και την αντίδραση των συναδέλφων απέναντι στην παράλογη αυτή απαίτηση, για την υπογραφή της νέας σύμβασης, η εργοδοσία τους ανακοίνωσε ότι απολύονται» σύμφωνα με την καταγγελία. 

Το συνδικάτο ασκεί έντονη κριτική και προς την κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς σημειώνει ότι αυτή η πρακτική έρχεται «Λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση του νόμου Γεωργιάδη που απελευθερώνει τις απολύσεις, καταργεί τη σταθερή δουλειά και προωθεί την ευέλικτη εργασία και τα 6μηνα δοκιμαστικά, η εργοδοσία αξιοποιεί τις χυδαίες αυτές διατάξεις». 

Τις τελευταίες μέρες έχουν διοργανωθεί επανειλημμένες συγκεντρώσεις έξω από την επιχείρηση με τις διαδηλώτριες και τους διαδηλωτές να φωνάζουν μεταξύ άλλων ότι: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του συνδικάτου.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΝΑΡΙΑ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 11/10 η εργοδοσία στο κατάστημα ΚΑΝΑΡΙΑ στο Mεταξουργείο, ενημέρωσε όλους τους εργαζόμενους ότι οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε 6μηνες ορισμένου χρόνου. Τους υποχρεώνει δηλαδή να παραιτηθούν όλοι από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν μέχρι σήμερα και να υπογράψουν καινούριες. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της εργοδοσίας συνοδευόταν και από απειλές της εργοδοσίας με χαρακτηριστικά παραδείγματα πως «όποιος αργήσει αδικαιολόγητα στη δουλειά 5 λεπτά» ή «όποιος δεν έρθει με κατάλληλα καθαρά ρούχα θα τον περιμένει το χαρτί της παραίτησης». Η προκλητική αιτιολόγηση για αυτές τις αλλαγές  ήταν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά ότι «αξίζουν να δουλεύουν στο κατάστημα», σε μια μόνιμη «δοκιμαστική περίοδο». Μετά από την άρνηση και την αντίδραση των συναδέλφων απέναντι στην παράλογη αυτή απαίτηση, για την υπογραφή της νέας σύμβασης, η εργοδοσία τους ανακοίνωσε ότι απολύονται.

Η στάση της εργοδοσίας στο κατάστημα ΚΑΝΑΡΙΑ και οι απολύσεις των συναδέλφων που ζήτησαν το αυτονόητο, δηλαδή σταθερή δουλειά χωρίς τον συνεχή φόβο της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους, ξεπερνά κάθε όριο.

Λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση του νόμου Γεωργιάδη που απελευθερώνει τις απολύσεις, καταργεί τη σταθερή δουλειά και προωθεί την ευέλικτη εργασία και τα 6μηνα δοκιμαστικά, η εργοδοσία αξιοποιεί τις χυδαίες αυτές διατάξεις για να τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας έχει μείνει. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να τους περάσει. Οι εργαζόμενοι μέσα από το συνδικάτο τους θα διασφαλίσουν το δικαίωμα τους στη σταθερή δουλειά και τις ανθρώπινες συνθήκες κόντρα στις εκδικητικές απολύσεις, τις απειλές και τους εκβιασμούς. Όπως ακριβώς το έκαναν νικηφόρα το προηγούμενο διάστημα δεκάδες συνάδελφοι μας σε επισιτιστικά καταστήματα, αλυσίδες και ξενοδοχεία. 

Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία. Κανένας συνάδελφος δε θα βρεθεί στην ανεργία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter