Καταγγελία: Συνωστισμός βαριά ασθενών έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ – Καλούνται και οι διοικητικοί υπάλληλοι για βοήθεια

Καταγγελία: Συνωστισμός βαριά ασθενών έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ – Καλούνται και οι διοικητικοί υπάλληλοι για βοήθεια

Συνωστισμός παρατηρείται σύμφωνα με καταγγελίες που φτάνουν στο documentonews.gr έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα οποία πωλούνται φάρμακα για βαριά νοσούντες, όπως για παράδειγμα καρκινοπαθείς. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, δεδομένων όμως των συνθηκών και του γεγονότος ότι η πλειονότητα όσων αναμένουν να πάρουν τα φάρμακά τους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, καθίσταται πιο επιτακτική παρά ποτέ η ανάγκη να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία μπαίνουν κατόπιν υπόδειξης υπαλλήλων φύλαξης, όσοι ασθενείς πρέπει ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στο εσωτερικό και να μην τίθενται σε κίνδυνο ούτε οι ίδιοι, ούτε ασφαλώς οι υπάλληλοι που υπό δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουν. Την ίδια στιγμή ωστόσο, φαίνεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες ότι κόσμος συνωστίζεται έξω από τα φαρμακεία, όπου υπάρχουν μεγάλες ουρές αναμονής με ό,τι κινδύνους ενέχει αυτό.

Δυστυχώς και επειδή λόγω των συνθηκών το προσωπικό των φαρμακείων είναι περιορισμένο, αφού όπως επισημαίνουν πηγές του ΕΟΠΥΥ πολλοί εργαζόμενοι απουσιάζουν είτε λόγω ασθένειας, είτε επειδή βρίσκονται σε ειδική άδεια όπως προβλέπει ο νόμος, οι συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών καθίστανται ακόμη δυσκολότερες. Στο πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του docunentonews.gr ο ΕΟΠΥΥ έλαβε σήμερα Δευτέρα απόφαση με την οποία καλούνται όλοι οι υγειονομικοί αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλου οργανισμού να σπεύσουν στα φαρμακεία σε βοήθεια των συναδέλφων τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter