Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Μέσω του Χρήστου Σπίρτζη παρακολουθούσαν και τον Αλέξη Τσίπρα

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Μέσω του Χρήστου Σπίρτζη παρακολουθούσαν και τον Αλέξη Τσίπρα

Ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί ο επόμενος πολιτικός που το τηλέφωνό του παρακολουθούνταν από το παράνομο λογισμικό Predator.  Ήταν του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη. Προφανώς όχι τυχαία λόγω και της ιδιότητάς του.

Το κινητό του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε ότι είχε γίνει στόχος από το παράνομο λογισμικό Predator τον Νοέμβριο του 2021 μετά από έλεγχο στο κινητό του τηλέφωνο. Για την ακρίβεια υπήρξαν δύο επιθέσεις από το παράνομο λογισμικό, η δεύτερη με τον ίδιο σύνδεσμο με τον οποίο μολύνθηκε τον Ιούλιο του 2021 το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 όταν η Εφημερίδα των Συντακτών κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πώς η ΕΥΠ παρακολουθεί και απλούς πολίτες». Στο δημοσίευμα αυτό η εφημερίδα αποκάλυπτε τις εντολές παρακολούθησης δημοσιογράφων, δικηγόρων, ακόμη και ανήλικων προσφυγόπουλων. Στο ρεπορτάζ υπήρχε εκτενής αναφορά στη λεγόμενη παραΕΥΠ, το ΚΕΤΥΑΚ δηλαδή, και τις εκτός ελέγχου νομιμότητας δραστηριότητές του.

Με το που κυκλοφόρησε η εφημερίδα ο Χρήστος Σπίρτζης έβγαλε ανακοίνωση με τίτλο «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί»

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 η ίδια εφημερίδα συνεχίζει το θέμα και κυκλοφορεί με βασικό τίτλο «Φτιάχνουν ΕΥΠ στα μέτρα της Μαξίμου Α.Ε.».

Σε αυτό το δημοσίευμα επισημαίνεται η σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τις μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βγάζει νέα ανακοίνωση με τίτλο “Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί Νο 2 – Θα τον ζήλευε ο αείμνηστος Νίκος Γρυλλάκης”, όπου μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι “η ακροδεξιά πρακτική του κ. Μητσοτάκη, η χειραγώγηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη δεν προσβάλει απλά τη Δημοκρατία μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά την ακυρώνει, όπως τις πιο μαύρες πολιτικές περιόδους της χώρας μας”.

Παράλληλα, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοινώνει ότι επικεφαλής δεκάδων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: “Παρακολουθήσεις και φακέλωμα από την ΕΥΠ – Αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών”. Στην ερώτηση αυτή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έθεταν σειρά ερωτημάτων και καλούσαν τον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις στο κοινοβούλιο. Λίγη ώρα μετά, στις 17:17 της ίδιας μέρας, δέχεται από άγνωστο αριθμό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο με τον μολυσμένο σύνδεσμο.

Τέσσερις ημέρες μετά Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 σε απογευματινή ώρα δέχεται νέα επίθεση και πάλι από άγνωστο αριθμό που στόχευε στη μόλυνση του κινητού του με το Predator. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, ο σύνδεσμος στο μήνυμα ήταν ο ίδιος με τον οποίο μολύνθηκε το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

 

Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους και τις πληροφορίες ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Έτσι εξηγείται και η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να καταργήσει την τροπολογία που εμποδίζει την ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους προσφύγουν για ενδεχόμενη παρακολούθησή τους, αλλά και η σιωπή του κ. Τασούλα στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην ΑΔΑΕ ζήτησε να σταλούν από τον ΠτΒ όλοι οι αριθμοί τηλεφώνων των βουλευτών και ευρωβουλευτών που επιθυμούν, προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης.

ΣΥΡΙΖΑ: παρακολουθούσαν και τον πρώην πρωθυπουργό

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξοργισμένοι από τη διάσταση που λαμβάνει πλέον το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Όπως σημειώνουν οι παρακρατικοί μηχανισμοί του κ. Μητσοτάκη, με τη μόλυνση του κινητού του κ. Σπίρτζη παρακολουθούσαν και τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που συνομιλούσε μαζί του για μία σειρά από κρίσιμα θέματα, αφού είναι αρμόδιος για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ελληνική Αστυνομία, την ΕΥΠ, την Πολιτική Προστασία και όλα τα πεδία αρμοδιότητας του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παράλληλα, εμμέσως παρακολουθούσαν και πολλούς τομεάρχες, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που συνομιλούσαν καθημερινά με τον κ. Σπίρτζη.

 

Η μηνυτήρια αναφορά του Χρ. Σπίρτζη

«Σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αυτουργού ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετόχου, κατ’ άρθρα 45 – 49 ΠΚ, στις καταμηνυόμενες πράξεις, ιδίως στις εξής:

α) παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρακολούθηση και αποτύπωση σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας και μη δημόσιων πράξεων και χρήση των πληροφοριών (άρθρο 370 Α παρ. 1, 2, 3 ΠΚ)

β) παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε ηλεκτρονικά δεδομένα (άρθρο 370Β ΠΚ) γ) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (άρθρο 15 ν. 3471/2006)

δ) χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό τη βλάβη άλλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρο 38 παρ. 1 -5 ν. 4624/2019)

ε) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ)».

Διαβάστε επίσης

Σπίρτζης από Άρειο Πάγο: «Κύριε Μητσοτάκη ακούγατε τις συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;» (Photos)

Αποκάλυψη ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά Σπίρτζη στον Άρειο Πάγο για παρακολούθηση του κινητού του με το Predator

Αντώναρος: «Άμεση παραίτηση Μητσοτάκη – Είναι ντροπή για τη χώρα, τον λαό, τη Δημοκρατία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter