Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Σκάφος του λιμενικού χωρίς εξοπλισμό επιχείρησε να παραλάβει ασθενή από τη Σίφνο

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Σκάφος του λιμενικού χωρίς εξοπλισμό επιχείρησε να παραλάβει ασθενή από τη Σίφνο

Ακόμη ένα περιστατικό υγειονομικής ανασφάλειας, τρανή απόδειξη της κυβερνητικής αδιαφορίας για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, η διακομιδή ασθενούς από τη Σίφνο στο νοσοκομείο της Σύρου κατέληξε σε περιπέτεια, καθότι διαπιστώθηκε ότι το πλωτό του λιμενικού που έσπευσε να παραλάβει τη γυναίκα, δεν διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως κρεβάτι, φορείο ή ράντζο. Το σκάφος αναχώρησε άπρακτο και χρειάστηκε να κληθεί ιδιωτικό πλωτό που με καθυστέρηση αρκετών ωρών προχώρησε στη διακομιδή της ασθενούς.

«Η διακομιδή μιας γυναίκας που έπρεπε να μεταφερθεί από τη Σίφνο στο νοσοκομείο της Σύρου, κατέληξε σε περιπέτεια εξαιτίας της κρατικής ανεπάρκειας να αντιμετωπιστεί με σχεδιασμό και οργάνωση, έτσι ώστε το περιστατικό να διακομισθεί έγκαιρα και με ασφάλεια στον προορισμό του και το κυριότερο, η ασθενής και οι δικοί της άνθρωποι, να γλυτώσουν την αγωνία και την ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής», καταγγέλλει ο Νίκος Συρμαλένιος.

«Συμπέρασμα, η κρατική μέριμνα από αμέριμνη έως αδιάφορη, πρόθυμη όμως να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες της στους κατάλληλους ιδιώτες, που φυσικά πλουτίζουν από τον κρατικό κορβανά και από τις τσέπες των φορολογούμενων, που κατά τον κ. Μητσοτάκη έχουν φοροελαφρυνθεί τα μέγιστα…», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων.

Αναλυτικά η καταγγελία

Άλλο ένα περιστατικό υγειονομικής ανασφάλειας συνέβη μόλις προχθές στο νησί της Σίφνου. Για ακόμη μια φορά διακομιδή μιας γυναίκας που έπρεπε να μεταφερθεί από τη Σίφνο στο νοσοκομείο της Σύρου, κατέληξε σε περιπέτεια εξαιτίας της κρατικής ανεπάρκειας να αντιμετωπιστεί με σχεδιασμό και οργάνωση, έτσι ώστε το περιστατικό να διακομισθεί έγκαιρα και με ασφάλεια στον προορισμό του και το κυριότερο, η ασθενής και οι δικοί της άνθρωποι, να γλυτώσουν την αγωνία και την ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής.

Και αυτό γιατί; Γιατί όταν ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ δίνει εντολή σε πλωτό του λιμενικού από τη Μήλο να παραλάβει την ασθενή από τη Σίφνο, θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει ή σε κάθε περίπτωση να δώσει εντολές έτσι ώστε η διακομιδή να γίνει με το στοιχειώδη εξοπλισμό, δηλαδή κρεβάτι, φορείο ή ράντζο.

Δεν είναι δυνατόν το πλωτό του λιμενικού να φεύγει από τη Μήλο, να φθάνει στη Σίφνο και τότε να ανακαλύπτουν ότι δεν διέθετε τον εξοπλισμό….Αποτέλεσμα αναχώρησε άπρακτο και βεβαίως για άλλη μια φορά η «αυτορρύθμιση» της αγοράς λειτούργησε με την κλήση ιδιωτικού πλωτού που βεβαίως με καθυστέρηση κάποιων ωρών προχώρησε στη διακομιδή….

Συμπέρασμα, η κρατική μέριμνα από αμέριμνη έως αδιάφορη, πρόθυμη όμως να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες της στους κατάλληλους ιδιώτες, που φυσικά πλουτίζουν από τον κρατικό κορβανά και από τις τσέπες των φορολογούμενων, που κατά τον κ. Μητσοτάκη έχουν φοροελαφρυνθεί τα μέγιστα…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter