Καταγγελία Τζανακόπουλου: Αίρουν το αξιόποινο των υπουργών καταργώντας τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα;

Σε μία σημαντική καταγγελία προχώρησε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση τόσο της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και του πανεπιστημιακού ασύλου, κάνοντας λόγο για κατάργηση του αξιόποινου των υπουργών μέσω της αναστολής της δημοσιοϋπαλληλικής τους ιδιότητας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επισήμανε ότι στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου προβλέπεται η αναστολή του άρθρου 13 παρ. Ά του Ποινικού Κώδικα , το οποίο ορίζει το τι εστί δημόσιος υπάλληλος. Το εν λόγω άρθρο είναι άμεσα συνυφασμένο με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, προσδιορίζοντας τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα των υπουργών.

Κατά τον Δ. Τζανακόπουλο, η αναστολή του συγκεκριμένου άρθρου του Ποινική Κώδικα θα επιφέρει νομικό κενό, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει σε μη αξιόποινο των υπουργών για όλα τα αδικήματα. «Πρόκειται ή για νομική κακοτεχνία ή για πολιτική στόχευση;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, να δώσει τις ανάλογες εξηγήσεις.

«Δημιουργείτε τεχνικό πανικό στα όρια του ακροδεξιού παραληρήματος»

Ως προς το ζήτημα του ασύλου, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνεχή ψεύδη που αποσκοπούν στη δημιουργία «τεχνικού πανικού στα όρια του ακροδεξιού παραληρήματος», αφού ήδη η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να παρέμβει εντός των Πανεπιστημίων για αυτόφωρα κακουργήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.