Καταγγελία βιασμού στη Λάρισα: Ποινική δίωξη κατά στελέχους εκπαίδευσης

Καταγγελία βιασμού στη Λάρισα: Ποινική δίωξη κατά στελέχους εκπαίδευσης

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας άσκησε ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας κ. Απόστολος Τζαμαλής, σε βάρος 61χρονου διευθυντικού στελέχους στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης στη Λάρισα, μετά από την καταγγελία 44χρονης εκπαιδευτικού ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Ο κ. Τζαμαλής -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία Λάρισας» – άσκησε δίωξη κατά του στελέχους του Υπουργείου Παιδείας για το βαρύτατο αδίκημα του βιασμού, αλλά και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, με το εκπαιδευτικό στέλεχος να πρέπει πλέον να κληθεί ενώπιον της Ανακρίτριας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, κάτι που -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- δεν έπραξε στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Η υπόθεση αφορά τη μήνυση της 44χρονης εκπαιδευτικού που εργάζεται στο γραφείο όπου προΐσταται ο καταγγελλόμενος. Σύμφωνα με αυτή, στις 17 Σεπτεμβρίου μία προγραμματισμένη βραδινή έξοδος, κατέληξε σε βιασμό.

Υπενθυμίζεται πως μετά την υποβολή της μήνυσης στις 11 Οκτωβρίου, ο διευθύνων την Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική, στο πλαίσιο της οποίας με μυστικότητα κλήθηκαν και κατέθεσαν τόσο η καθηγήτρια όσο και μάρτυρες.

Από την πλευρά της καθηγήτριας, και στο πλαίσιο πάντα της προκαταρκτικής έρευνας, υποβλήθηκε έκθεση ιδιωτικού εργαστηρίου, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη γενετικού υλικού άνδρα στο φόρεμα της γυναίκας.

Με αφορμή το υπόμνημα της καθηγήτριας, και ενώ περαιώθηκε η πρώτη προκαταρκτική από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών παραγγέλθηκε συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση για να ληφθούν -από την ΕΛ.ΑΣ.- εξηγήσεις και δείγμα γενετικού υλικού από τον καταγγελλόμενο προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με το γενετικό υλικό στο φόρεμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter