Καταγγελία Ξανθού για αναθέσεις αλά… Μαγιορκίνη σε διαγνωστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης

Καταγγελία Ξανθού για αναθέσεις αλά… Μαγιορκίνη σε διαγνωστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης

Απευθείας αναθέσεις σε δύο ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης με αδιαφανείς διαδικασίες που θυμίζουν την σκανδαλώδη υπόθεση που πρωταγωνίστησε το όνομα του Γκίκα Μαγιορκίνη κατήγγειλε στη Βουλή ο Ανδρέας Ξανθός.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι «εκτός από την περίπτωση της 1ης ΥΠΕ» με την απευθείας ανάθεση διεξαγωγής μοριακών τεστ για τον κορονοϊό σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που συνδεόταν με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, υπάρχουν πληροφορίες για αντίστοιχες αδιαφανείς διαδικασίες στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αν. Ξανθού, πρόκειται για απευθείας αναθέσεις σε δύο ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα «με όρους αδιαφάνειας» και «χωρίς να εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον». Ωστόσο, ο κ. Ξανθός δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, αποφεύγοντας να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις.

Μετά την ομιλία του πρώην υπουργού, στην σύντομη απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επέλεξε να μην αναφερθεί καθόλου στην καταγγελία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter