Καταγγελίες: Ανοιχτές αλυσίδες ΚΤΕΟ με το πρόσχημα ότι δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ

φωτο αρχείου

Υποτίθεται ότι τα μόνα ανοιχτά καταστήματα αυτό το Σαββατοκύριακο θα ήταν τα σουπερμάρκετ. Απίθανες καταστάσεις καταγγέλλουν πολίτες στο documentonews.gr σήμερα, Σάββατο 6.2.2021, ημέρα που αρχίζουν να λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα περιορισμού λόγω πανδημίας.

Ενώ έχουν ανακοινωθεί μέτρα με την απαγόρευση λειτουργίας διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως κομμωτήρια, νυχάδικα και ΚΤΕΟ κ.ά., μεγάλες αλυσίδες ιδιωτικών ΚΤΕΟ είναι ανοιχτές και εξυπηρετούν την πελατεία τους. Πολίτες καταγγέλλουν συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες οι οποίες απαντούν σε τηλεφωνήματα ότι από τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί στο ΦΕΚ το μέτρο των απαγορεύσεων, τίποτε δεν τους εμποδίζει να λειτουργούν! 

Αλήθεια, θα έβρισκαν ανοιχτό ένα συνοικιακό κομμωτήριο ή νυχάδικο και δεν θα έγραφαν 5.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη ακόμη κι αν δεν έχει βγει το ΦΕΚ; Κι όμως, ακόμη και για μερικές ώρες μέχρι την έκδοσή του, μεγάλες αλυσίδες εκμεταλλεύονται το «παράθυρο» με το κενό του νόμου για να πάρουν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ ακόμη.

Όπως φαίνεται, η «επιτελική» κυβέρνηση έχει ανοίξει την ομπρέλα προστασίας στους μεγαλοεπιχειρηματίες, με «παράθυρα» και «μπάχαλα» ή και με επιδοτήσεις και μέτρα ενίσχυσης, παρέχοντας μόνη λύση τον «θάνατο του εμποράκου» στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.