Καταγγελίες: Ανοιχτές αλυσίδες ΚΤΕΟ με το πρόσχημα ότι δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ

Καταγγελίες: Ανοιχτές αλυσίδες ΚΤΕΟ με το πρόσχημα ότι δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ

Υποτίθεται ότι τα μόνα ανοιχτά καταστήματα αυτό το Σαββατοκύριακο θα ήταν τα σουπερμάρκετ. Απίθανες καταστάσεις καταγγέλλουν πολίτες στο documentonews.gr σήμερα, Σάββατο 6.2.2021, ημέρα που αρχίζουν να λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα περιορισμού λόγω πανδημίας.

Ενώ έχουν ανακοινωθεί μέτρα με την απαγόρευση λειτουργίας διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως κομμωτήρια, νυχάδικα και ΚΤΕΟ κ.ά., μεγάλες αλυσίδες ιδιωτικών ΚΤΕΟ είναι ανοιχτές και εξυπηρετούν την πελατεία τους. Πολίτες καταγγέλλουν συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες οι οποίες απαντούν σε τηλεφωνήματα ότι από τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί στο ΦΕΚ το μέτρο των απαγορεύσεων, τίποτε δεν τους εμποδίζει να λειτουργούν! 

Αλήθεια, θα έβρισκαν ανοιχτό ένα συνοικιακό κομμωτήριο ή νυχάδικο και δεν θα έγραφαν 5.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη ακόμη κι αν δεν έχει βγει το ΦΕΚ; Κι όμως, ακόμη και για μερικές ώρες μέχρι την έκδοσή του, μεγάλες αλυσίδες εκμεταλλεύονται το «παράθυρο» με το κενό του νόμου για να πάρουν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ ακόμη.

Όπως φαίνεται, η «επιτελική» κυβέρνηση έχει ανοίξει την ομπρέλα προστασίας στους μεγαλοεπιχειρηματίες, με «παράθυρα» και «μπάχαλα» ή και με επιδοτήσεις και μέτρα ενίσχυσης, παρέχοντας μόνη λύση τον «θάνατο του εμποράκου» στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter