Καταγγελίες από εμποροϋπαλλήλους: «Αν δε θες να χάσεις το μεροκάματο μη δηλώσεις ότι είσαι θετικός»

Καταγγελίες από εμποροϋπαλλήλους: «Αν δε θες να χάσεις το μεροκάματο μη δηλώσεις ότι είσαι θετικός»

Για την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο και για τις συνθήκες εργασίας μίλησε η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων Αθήνας η οποία μεταξύ άλλων προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για υπαλλήλους που αναγκάζονται να προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους αν και έχουν συμπτώματα ή να μην δηλώσουν καν το τεστ αν είναι θετικό.

«Είναι πολλές οι επιχειρήσεις και χαρακτηριστικές οι καταγγελίες που έχουμε τις τελευταίες ημέρες με καταστήματα στα οποία νοσεί πάνω από το 10%-15% του προσωπικού. Σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη είχαμε 40 κρούσματα, την Παρασκευή άλλα 30 και ο αριθμός καθημερινά αυξάνεται. Τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων είναι εντελώς ελλιπή, δεν τηρούνται, ουσιαστικά δεν υπάρχουν», τόνισε η κα Γκογκάκη.

«Χρειάζεται να παρθούν επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων όσο και των καταναλωτών. Δεν υπάρχει καμία ιχνηλάτηση, δεν τηρείται κανένα μέτρο, καμία απόσταση, δεν γίνεται καμία απολύμανση», σημείωσε η πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων.

«Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο και φαίνεται ότι παίζουν με την υγεία μας ότι το μόνο κριτήριο είναι οι αντοχές της οικονομίας και όχι η υγεία των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Γι’ αυτό λένε πενθήμερη καραντίνα και η εργοδοσία, πατώντας πάνω σε αυτά τα πρωτόκολλα, ξεσαλώνει μέσα στους χώρους δουλειάς«, ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter