Καταγγελίες για διαπόμπευση γυναικών και κοριτσιών στο Telegram – Στον «αέρα» τα στοιχεία τους

Καταγγελίες για διαπόμπευση γυναικών και κοριτσιών στο Telegram – Στον «αέρα» τα στοιχεία τους

Οργή στην κοινή γνώμη και συναγερμό στις διωκτικές αρχές προκαλεί η είδηση ότι χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες γυναικών διακινούνται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, καθώς πλήθος από καταγγελίες έχουν φτάσει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ παράλληλα πολλές παρόμοιες καταγγελίες έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από τις δημοσιευμένες καταγγελίες προκύπτει ότι υπάρχει δράση οργανωμένου κυκλώματος που διαμοιράζει φωτογραφίες και βίντεο γυναικών αλλά και ανηλίκων κοριτσιών έναντι αμοιβής.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω ανάρτηση στο Twitter υπάρχει ομάδα με το όνομα «τα κορίτσια της διπλανής πόρτας» με περισσότερα από 15.000 μέλη. Μάλιστα, το κύκλωμα έχει κάνει κατανομή των γυναικών ανά γεωγραφικό διαμέρισμα όπως η Κατερίνη, η Κύπρος, οι Κυκλάδες, η Ρόδος κ.ά.

Μια ακόμη καταγγέλλουσα ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες στιγμιότυπου οθόνης (printscreen) από την εν λόγω ομάδα στο Telegram, όπου φαίνεται πως το κύκλωμα «εγγυάται» στους πελάτες του «100% εχεμύθεια».

Επίσης, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του thesstoday.gr βρέθηκαν περισσότερες από 350 γυναίκες μόνο από την Θεσσαλονίκη. Πέραν της ανάρτησης των γυμνών φωτογραφιών, το κύκλωμα και οι πελάτες καταγράφουν και τα προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τόπος κατοικίας) των γυναικών.

«Έχουμε φωτογραφίες και βίντεο από την…;», «Από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχετε σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό;», «Πληρώνω και θέλω βίντεο από την … αν έχει κάποιος», «Όποιος θέλει από Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα και Βούλα να μου στείλει να ανταλλάξουμε», «Μην ανησυχείτε για τίποτα, όλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι» είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν γραφτεί στις συνομιλίες.

Η κωμικός Χρύσα Κατσαρίνη κατήγγειλε μέσω του Twitter πως διακινούνται φωτογραφίες ανηλίκων κοριτσιών ηλικίας από… 0 έως 14 ετών.

Διαβάστε επίσης:

«Ηλεκτρονική σεξουαλική κακοποίηση: ένα χορηγούμενο κακούργημα»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter