Καταγγελίες για «διαβλητές» διαδικασίες στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Καταγγελίες για «διαβλητές» διαδικασίες στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Καταγγελίες για οργανωτικές «τρύπες» αλλά και για αδιαφάνεια στην εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου 2022 προκαλούν «σκιές» και αμφιβολίες τόσο για τον αριθμό των ψηφισάντων στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και για τον τρόπο ανάδειξης στελεχών.

Η πιο ηχηρή περίπτωση που έκανε τον γύρο της ειδησεογραφίας ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών καταγράφηκε στα Χανιά. Παράλληλα, αντιμετωπίστηκαν γρήγορα απόπειρες για «διπλοψηφίες» σε δυο εκλογικά τμήματα της Α΄Αθήνας αλλά και στον Νότιο τομέα, που, όμως, φρεναρίστηκαν άμεσα, ενώ και στη Μαγνησία υπήρξαν καταγγελίες για οργανωτικά κενά.

Όπως ανέφεραν Μέσα ενημέρωσης από την Κρήτη, την ημέρα της ψηφοφορίας (8.5.2022) , παραιτήθηκε από πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικό κέντρο στα Χανιά ο Μανούσος Λιονάκης , ο οποίος έχει μακρά πορεία στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ενώ έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Ως λόγο προέταξε τη μη διασφάλιση του αδιάβλητου των εκλογών, λόγω μη σωστής διασταύρωσης στοιχείων. Σύμφωνα με δήλωσή του, όπως σημειώνεται στον τοπικό διαδικτυακό τύπο και αναπαράχθηκε και σε πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ ο Μανούσος Λιονάκης υπέβαλε την παραίτησή του καταγγέλλοντας ότι δεν διασφαλιζόταν το αδιάβλητο των εκλογών, εστιάζοντας στο ότι υπήρχαν κενά που έδιναν τη δυνατότητα ακόμα και για πολλαπλή συμμετοχή στην ψηφοφορία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο ίδιος εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του, ανέφερε ότι «δεν είναι αδιάβλητες οι εκλογές. Δεν τηρείται σωστό μητρώο και ο καθένας μπορεί να πάει σε μια κάλπη, να ψηφίσει, μετά σε μια άλλη κάλπη, να ψηφίσει κι εκεί, μετά σε μια τρίτη και σε όσες άλλες προλάβει. Είχα δεχτεί να συμμετάσχω στην εφορευτική στη 2η κάλπη των Χανίων ως πρόεδρος αλλά βλέποντας αυτό που γίνεται, και μετά από 30 εκλογικές αναμετρήσεις που έχω συμμετάσχει, δεν πρόκειται να είμαι μέρος και να φέρω ευθύνη γι’ αυτό».

Παράλληλα, σε γραπτή δήλωσή του ο Μανούσος Λιονάκης ανέφερε τα εξής: «Αναλογιζόμενος την ευθύνη τόσων χρόνων στο κίνημα, δέχτηκα την συμμετοχή μου ως πρόεδρος σε εφορευτική επιτροπή στη δεύτερη κάλπη του Δήμου Χανίων. Διαπιστώνοντας όμως ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας αφού δεν υπάρχει μητρώο και μπορεί καθένας να ψηφίσει όσες φορές θέλει και σε όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμεί (κάτι που διαπίστωνα από το άνοιγμα των καλπών), υποβάλλω την παραίτησή μου».

Πάντως, «παρατράγουδα» και προβλήματα καταγράφηκαν κατά την εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου 2022 και σε άλλες περιοχές. Στη Μαγνησία, τοπικά στελέχη έκαναν αρνητικά σχόλια για την οργάνωση της διαδικασίας. Οπως κατέγραψε ενημερωτικός ιστότοπος για θέματα της περιοχής «δεν έλειψαν οι καταγγελίες για “μεταφερόμενους” ψηφοφόρους» με χαρακτηριστική, όπως σημειώνει, την «αναφορά από στέλεχος του κόμματος , μέλος της απερχόμενης Νομαρχιακής, ότι ψηφίζουν “μέλη του ενός 24ωρου”». Επίσης, στο ίδιο ρεπορτάζ για την ευρύτερη περιοχή, σημειώνεται ότι «στην Αλόννησο δεν στήθηκε καν κάλπη , καθώς τα ψηφοδέλτια έφτασαν αργά το μεσημέρι και ο κόσμος στο νησί… βαρέθηκε να περιμένει, ενώ στον Βόλο από την προσέλευση… ξέμειναν περίπου στις 7 το απόγευμα από ψηφοδέλτια».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter