Καταγγελίες για παράνομη εκτροφή αιλουροειδών από ιδιώτες στην Ελλάδα

Καταγγελίες για παράνομη εκτροφή αιλουροειδών από ιδιώτες στην Ελλάδα

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα με τον εντοπισμό δυο λιονταριών και μιας τίγρης με προορισμό την Μύκονο στο τελωνείο του Προμαχώνα, καθώς σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Όπως κατήγγειλε η Νατάσα Μπομπολάκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ιδιώτες εκτρέφουν παρανόμως και στη χώρα μας λιοντάρια και τίγρεις και τα πουλούν σε χώρες του εξωτερικού.

Τα στοιχεία έχουν κατατεθεί εδώ και τρεις μήνες από την Ομοσπονδία στην Εισαγγελία Αθηνών υποστήριξε και ανέφερε ότι ακόμα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το εάν έχει αρχίσει η εξέταση της καταγγελίας. Αναφερόμενη στο θέμα με τα δυο λιοντάρια και τη μια τίγρη που πέρασαν από το τελωνείο στον Προμαχώνα με τη δικαιολογία ότι είχαν νόμιμα έγγραφα ιδιοκτησίας, κατήγγειλε ότι μετά το σάλο που προκλήθηκε το θέμα πάει για κουκούλωμα.

Όπως είπε, σε επικοινωνία που είχε με το τελωνείο την ενημέρωσαν ότι τα τρία άγρια ζώα δεν είχαν προορισμό την Μύκονο αλλά έφυγαν το πρωί της Δευτέρας για την Αλβανία. Η Νατάσα Μπομπολάκη αναρωτήθηκε για ποιο λόγο να να μπουν στην Ελλάδα για να μεταφερθούν στη συνέχεια στην Αλβανία; Όπως είπε η πρόεδρος της ΠΦΠΟ, η Ομοσπονδία αναμένει σήμερα απαντήσεις για το θέμα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter